Ανθολογία τραγουδιών του Τσιτσάνη από τον Χριστιανόπουλο

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
ΘΑΝΑΣΗΣ
More than 150 posts user.

#43 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Ο Χριστιανόπουλος έβγαλε ένα βιβλίο καλό ή κακό για τον Τσιτσάνη και μένει να το ξεφυλλίσουμε σε κάποιο βιβλιοπωλείο και αν νομίζουμε ότι μας καλύπτει το αγοράζουμε . Για να πουλήσει το βιβλίο ή για να κάνει μπούγιο στις εφημερίδες μπήκανε τα γνωστά , τώρα σε μας σχόλια του συγγραφέα , που φαίνεται ότι είναι ήδη γνωστά και τα επανέλαβαν . Μέχρι εδώ καλά και δικαίωμα μας να σχολιάσουμε αυτές του τις απόψεις , άσχετες ή σχετικές απομένει να δούμε με την ποιότητα του πονήματος . Πέσαμε όμως στο ίδιο σφάλμα με αυτόν και τον ξεσκίσαμε δημοσιεύοντας απόψεις άλλων (Νιάρχος , Αποστολίδης ) που δεν ξέρουμε πόσο αμερόληπτες είναι , όποιος έκανε τον κόπο να ακούσει τον Αποστολίδη όλόκληρο θα έμαθε για τα παρόμοια σχόλια Παλαμάς εναντίον Καβάφη και ανάποδα . Κανένας μας όμως δε φιλοτιμήθηκε να σχολιάσει τη συμπεριφορά , ωμή και ξεδιάντροπη , πολλών συνθετών και ψευτοσυνθετών προς την Παπαγιαννοπούλου . Την κλέψανε δυο φορές : μια φορά εκμεταλλευόμενοι το πάθος της αγοράζοντας για μια μπουκιά ψωμί κυριολεκτικά τους στίχους της (μόνο ο Καλδάρας προς τιμή του δεν τόκανε ) και δεύτερη φορά μη βάζοντας το όνομα της στην ετικέτα του δίσκου που δεν τους κόστιζε τίποτα ( η ΑΕΠΙ πληρώνει σύμφωνα με τη δήλωση σε αυτην και όχι την ετικέτα ) . Ο Χριστιανόπουλος μας μάρανε που στο κάτω κάτω μια χαρά είμαστε πριν τις βλακίες του και μια χαρά θάμαστε και μετά , για τους άλλους όμως μούγγα ωραίοι ειμαστε !!!
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

Άβαταρ μέλους
pelagia

#44 Δημοσίευση από pelagia »

ΣΩΣΤΟΣ ο ΘΑΝΑΣΗΣ ... ασχετα με τον Χριστιανοπουλο , καλα τα λεει και για τους
<< αφανεις >> νεκροθαφτες ...

αν πιασουμε το θεμα τι ειπε και ποιος , θα γινει αλλα Φερρη και τελικα
σελιδες θα γεμιζουμε , αλλα θα μου πειτε , οτι γι` αυτο ειναι το φορουμ ...
να συζηταμε πολιτισμενα , χωρις να θιγουμε προσωπα και με ευγενεια μεταξυ μας ...

στο φιναλε η παροιμια λεει ... "ακουσε ... κι απ` τη γνωμη σου μη φευγεις" ...
ο καθενας απο μας εχει δικες του προσλαμβανουσες και επομενως δικη του γνωμη ...
δεν το αντέχω βρε ψυχή να είσαι πάντα νέα
ας γέρναγες με το κορμί κιμπάρικα κι ωραία
δεν το αντέχω να γερνώ και να πεθαίνεις νέα

Άβαταρ μέλους
Alcibiadis
Επικοινωνία:

#45 Δημοσίευση από Alcibiadis »

αν έχω καταλάβει σωστά το θέμα του πόστ αφορά το επικείμενο βιβλίο του Χριστιανόπουλου το οποίο φυσικά (και αναπόφευκτα) το επεκτείνουμε σαν θέμα συνδυάζοντας το με τις απρέπειες του εν λόγω συγγραφέα.
Η άσχημη συμπεριφορά των λαικών συνθετών απέναντι στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου είναι ένα μεγάλου ενδιαφέροντος θέμα αλλά δεν ξέρω το κατά πόσον μπορεί να συζητηθεί στο συγκεκριμένο ποστ.(εννοώ φυσικά τον κίνδυνο να βγούμε εκτός θέματος)...
η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός! (Αρκάς)

http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com

ΘΑΝΑΣΗΣ

#46 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Αν επεκτείνουμε το θέμα "Ανθολογία Τραγουδιών του Τσιτσάνη από τον Χριστιανόπουλο" σε όσα απρεπή (ορθή έκφραση και μπράβο) έγραψε ή είπε ο εν λόγω για την Παπαγιαννοπούλου , Μάρκο κλπ και άσχετα με το βιβλίο και αν είναι τωρινά ή τάκαναν οι δημοσιογράφοι τωρινά και με την ευκαιρία θυμηθήκαμε και άλλες απρέπειες του εν λόγω , γιατί να μην επεκταθούμε και στα πάθη της Παπαγιαννοπούλου και από άλλους που ήταν χειρότερα . Ποιος όμως έχει το θάρρος να το κάνει σε αυτό ή σε άλλο ποστ , εγώ όχι γιατί θα μου κάνουν τη ζωή κόσκινο και δε ξέρω τι θα ανακαλύψουν

και η συνέντευξη στν "Ε" , Μπλέτσα θα σε μαλώσω
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&i ... ref=search
κάποια μεταφέρθηκα σε νεο ποστ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΘΑΝΑΣΗΣ την 13 Απρ 2009 02:52 pm, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

Άβαταρ μέλους
pelagia

#47 Δημοσίευση από pelagia »

<< τη ζωη κοσκινο >> !!! = ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟ , πολυ καλο , χεχε ...':lol:'

οπως λεμε κατι αντιστοιχο εδω ... << το κοκαλο πιπα >> ...':twisted:'
δεν το αντέχω βρε ψυχή να είσαι πάντα νέα
ας γέρναγες με το κορμί κιμπάρικα κι ωραία
δεν το αντέχω να γερνώ και να πεθαίνεις νέα

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
Επικοινωνία:

#48 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Δηλαδή ρε παιδιά, για να καταλάβω, έναν άνθρωπο που προσβάλει, εξευτελίζει και υποτιμά ό,τι αγαπάμε, με ποιόν άλλο τρόπο θα τον "τιμωρήσουμε" εκτώς από το να αδιαφορήσουμε γι' αυτόν και το "έργο" του;
Το έργο το έβαλα σε εισαγωγικά, γιατί εκτός από "πρώην-φίλος-του-Τσιτσάνη", δεν ξέρω τι άλλο επαγγέλεται. Διαβάζω που λέτε ποιητής αλλά δεν γνωρίζω ούτε ένα ποίημα του! Και το ότι υπήρξε φίλος του συγχωρεμένου, έχω την εντύπωση πως το έχει αναγάγει λίγο στο ίδιο επίπεδο με τους μαθητές του Ιησού! Ήμαρτον!
Ακόμα και καλό να είναι το βιβλίο του. εμένα δεν με αφορά και νομίζω το ίδιο πρέπει να ισχύει για όλους όσους αγαπάνε το λαϊκό τραγούδι. Δηλαδή θα το δυσφημεί (δυσφημώντας βασικότατους συντελεστές του) μια ζωή και ξαφνικά θα μας παρουσιάζει κάτι "καλό" και θα τον επιβραβέυουμε αγοράζοντάς το; Ε, όχι! Εγώ πραγματικά εύχομαι να πάει άπατος...

Υ.Γ. Έχω βαρεθεί τους "και καλά ρεμπετολόγους". Αυτό μας έλειπε να δημιουργηθούν και κλάδοι εξειδίκευσης: "Τσιτσανολόγοι", "Μαρκολόγοι", "Χατζηχρηστολόγοι" κ.λ.π. Έλεος!!!!

AGIS
Επικοινωνία:

#49 Δημοσίευση από AGIS »

Όμως να, από τη συνέντευξη στην "Ελευθεροτυπία", που έβαλε ο ΘΑΝΑΣΗΣ το λινκ, διαβάζουμε:

<<Το έχω πει κι άλλες φορές ότι έχω μετανιώσει για πολλές περιπτώσεις ως προς τη στάση μου απέναντι σε πνευματικούς ανθρώπους>>.

Και συγκρίνοντας τα γραφόμενα στο λινκ του Νιάρχου σχετικά, φερειπείν, με το Ρίτσο, διαβάζουμε στην "Ελευθεροτυπία":

<<Λόγου χάριν με τον Ρίτσο, με τον οποίο ήμουν φανατικά εχθρός και αντίπαλος, καταλαβαίνω ότι δεν είχα εκτιμήσει όσο έπρεπε ένα θετικό του στοιχείο: την απλή του γραφή. Δίπλα στον ερμητισμό του Σεφέρη που καταντάει αφόρητος, ο Ρίτσος είναι νεράκι κρυστάλλινο. Βέβαια, εξακολουθώ να μην τον εκτιμώ ως ποιητή, διότι έγραψε είκοσι χιλιάδες ποιήματα. Φοβερό! Ο ποιητής δεν πρέπει να αφήνεται σε τέτοιο αυτοσχεδιασμό.>>

Είτε συμφωνεί κανείς είτε όχι, σεβαστό.
Βέβαια ο Ρίτσος έχει από μόνος του "θεμελιώσει" ποιητικά την "πολυγραφότητά" του:
"-Τέτοια ποιήματα σου γράφω εκατό την ώρα
-Ε, αυτό θέλουμε κι εμείς".
Παρ' όλα αυτά η άποψη του Χριστιανόπουλου, εν προκειμένω, σεβαστή.
Και επίσης, συνεπής, εφόσον παραπάνω λέει και για τον Τσιτσάνη:

<<...Από εκεί και πέρα εγώ έκανα κάτι επιπλέον για να αποδείξω πόσο καλός ήταν. Πέταξα τις σαβούρες και κράτησα 187 τραγούδια. Γιατί ο Τσιτσάνης είχε γράψει 700. Υπερβολικά πολλά!>>
(Άλλο θέμα, ότι κι ο Τσιτσάνης αν είχε γράψει μόνο 187 τραγούδια, ίσως στην ανθολόγηση του Χριστιανόπουλου να μην έβρισκαν θέση πάνω από 50-60).

Και διαβάζουμε στη συνέχεια και για το Σεφέρη:

<<Τον Σεφέρη τον συμπαθούσα και τον επέκρινα λιγότερο. Εχει κάνει πράγματα που με επηρέασαν λίγο. Αλλά επειδή έμπλεξε πολύ με την πολιτική, πότε με τον αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό ως γραμματέας, πότε με τη διπλωματία, με ενοχλεί ο βίος του. Ως ποιητής ήταν καλός, αλλά δύσκολος και ερμητικός.>>

Ακόμα κι αν κάποιος αντέτασσε ότι τον Σεφέρη ακριβώς σαν τον άνθρωπο που έζησε αυτόν τον βίο θα μπορούσε να τον αποτιμήσει κανείς, δεν παύει να είναι η άποψη του Χριστιανόπουλου "δικαιωματική".

Τα παραθέτω αυτά, για να μη βασίζονται μόνο στη μια όψη των πραγμάτων οι εντυπώσεις για έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι "έχει μετανιώσει για τη στάση του σε πολλές περιπτώσεις", και που ξέρει να αυτοσαρκάζεται, όπως βεβαιώνει η Πελαγία.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”