Αααααααχ!

Ανακοινώσεις και τυχόν προβλήματα στη ρεμπετοσελίδα (πχ προβληματικό τραγούδι - πρόβλημα σύνδεσης - λάθος στοιχεία σε τραγούδι κλπ).
Κλειδωμένο
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
ntouzenis
More than 150 posts user.

#43 Δημοσίευση από ntouzenis »

Υπενθυμιζω μεχρι να βρεθει ακρη, που το ευχομαι για το απροσκοπτο νταουλοντιασμα, ασχετα αν εχουμε διπλο-τριπλο κατεβασει πολλα τραγουδια και που καμμια φορα στο χαος του σκληρου δισκου και στα πιθανα σβησιματα, η βαση ειναι απαραιτητο να υπαρχει, το γνωστο σαϊτ :
http://www.rempetika.com/
οπου υπαρχει αρκετο υλικο για κατεβασμα
και ακομα το μπλογκ της τουρκαλας (;;; ) Hilal :
http://hilalspage.blogspot.com/
που εχει πολυ πραμα !!
Εκει εχει και ενδιαφερουσες παραπομπες σε τουλαχιστον ενα καλο ελληνικο σαϊτ !!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ntouzenis την 05 Φεβ 2008 01:43 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
j1m
More than 50 posts user

#44 Δημοσίευση από j1m »

Εγώ στο pc μου στην Αθήνα(τώρα είμαι Κομοτηνή για σπουδές κι έχω laptop) έχω κατέβασει τα περισσότερα τραγούδια της σελίδας και τα έχω αποθηκέυσει σε εξωτερικό σκληρό.Απλά δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις και εδώ στην Κομοτηνή ούτε την ταχύτητα της σύνδεσης που είχα στην Αθήνα,αλλά αν μπορώ κάπως να συνεισφέρω είμαι διαθέσιμος.

Άβαταρ μέλους
max
Επικοινωνία:

#45 Δημοσίευση από max »

Βλέπω ότι η συζήτηση έχει αρχίσει να ξεφεύγει. Τι σχέση έχουν οι τιμές σκληρών δίσκων, οι παραπομπές σε μοντέλα κλπ κλπ ;
Απότην αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν κάνουμε πλέον χοστινγκ τραγουδιών αλλά όποιος θέλει το υλικό μπορεί να το πάρει. Δεν χρειάζεται να αγοράσουμε σκληρό για να του το δώσουμε. Η προθυμία φαίνεται οτι ΥΠΑΡΧΕΙ φίλε Βακόνδιε, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα αμφισβήτησης σε αυτό. Όσο αναφορά για τον νέο download σερβερ, ας βρεις εσύ ή όποιος θέλει μηχάνημα και ας τα στήσει εκεί με δική του διαχείριση και ευθύνη.

Για την ιδέα για δημοψήφισμα που είπε ο THETTALOS, επαναλαμβάνω ότι δεν έχω πλέον καθόλου χρόνο να ασχοληθώ με τη σελίδα. Όποιος θέλει να κάνει κάποια κίνηση ας την κάνει, δεν νομίζω ότι πρέπει εγώ να ανοίξω ένα δημοψήφισμα. Προσέφερα τα μέγιστα τόσα χρόνια, ήμουν από πάνω σχεδόν καθημερινά, πλέον ας πάρει τη σκυτάλη όποιος άλλος θέλει. Η σελίδα θα συνεχίσει να υπάρχει ως έχει, απλά χωρίς πλέον το πάρε-δώσε με τα τραγούδια, που έτσι κι αλλιώς ήταν μεγάλο βάρος για εμάς από πολλές απόψεις.

Και στην τελική δεν είναι μόνο το πάρε-δώσε με τα τραγούδια, έχει κι άλλα πράγματα αυτή η σελίδα.

mpletsas

#46 Δημοσίευση από mpletsas »

Θα ήθελα κι εγώ να απαντήσω σε μερικούς από τους φίλους συνομιλητές:
Pikinos έγραψε: 3. ας πάψουμε να ζαλίζουμε τους Μάκη και Κώστα με το «πώς να βοηθήσουμε, να τσοντάρουμε» κλπ κλπ...τα παιδιά μας το ξεκαθάρισαν...ας μη το τραβάμε...
Καλά το έθεσες Θανάση και συνοπτικά.

vacondios έγραψε:Λοιπόν επειδή τα λόγια και τα ευχολόγια περισσεύουν
Ζητείται άτομο που να έχει administrative δικαιώματα σε κάποιο server είτε εκπαιδευτικού ιδρύματος είτε δημόσιου οργανισμού είτε μεγάλης εταιρίας είτε απλό αλλά ισχυρoύτσικο οικιακό PC το οποίο θα μπορεί να βγαίνει στο internet με 24ωρη ευρυζωνική σύνδεση για να στήσουμεν έναν mirror της βάσης δεδομένων με τα τραγούδια της ρεμπετοσελίδας όπου τα download links θα είναι ενεργοποιημένα
Ξέχασες την προφανή επιλογή (μισθωμένο σέρβερ από εταιρεία hosting) αλλά δεν έχει τόση σημασία. Γιατί καλά το ξεκίνησες: άτομα χρειάζονται. Για τις ευθύνες (κυρίως τις μή τεχνικές). Οι σέρβερ βρίσκονται.

Τέλος διευκρινίζω ότι την παραπάνω έκκληση την κάνεις αυτοβούλως και όχι εκ μέρους του αδμίν. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι αρνητικά διακείμενος. Θα είναι όμως ΑΜΕΤΟΧΟΣ, ότι και να γίνει από'δω και πέρα. Ομοίως κι εγώ.
Pikinos έγραψε:Ανταλλάσσω vacondio έναντι ευσεβών πόθων ή σκηνών απείρου βακονδιακού κάλο(υ)ς.

Θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.
Θανάση δε νομίζω ότι χρειαζότανε ειρωνεία.
THETTALOS έγραψε: Να δημιουργήσουμε ένα συλλογικό φορέα (τουτέστιν ρεμπετοσύλλογο) με τον οποίο θα μπορούμε να υποστηρίξουμε τόσο τεχνικά όσο και νομικά τον πλούτο της σελίδας. Έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις εκτός σελίδας από κάποια μέλη, άρα πιστεύω η ιδέα αυτή να βρει πρόσφορο έδαφος. Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως θα παρακαλούσα τον Μάκη και εφόσον υπάρξουν κάποια θετικά σχόλια στην πρόταση μου, να αναρτήσει δημοψήφισμα σχετικό. Τώρα για το πως θα οργανώσουμε ένα τέτοιο σύλλογο πιστεύω είναι κάτι που θα μας
απασχολήσει εφόσον καταλήξουμε σε μια τέτοια λύση.
Γιάννη, όσοι θαμώνες της σελίδας θέλουν να φτιάξουν σύλλογο είναι ελεύθεροι να το πράξουν και δε χρειάζεται άδεια μέσω δημοψηφίσματος. Ούτε πιστεύω ότι χρειάζεται κάποιο «χρίσμα». Άν με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση στο υλικό, αυτό είναι που μετράει. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να ερωτηθούμε.

Τέλος, να ευχαριστήσω όλους τους συνομιλητές για την καλοσύνη τους.

Άβαταρ μέλους
Γιωργος Κουκος
More than 50 posts user

#47 Δημοσίευση από Γιωργος Κουκος »

Γεια και Χαρα ολοι!

Μια κουβεντα στα γρηγορα..κουβεντα και απορια μαζι. πολλα λεγονται και θα λεγονται οπως εχει η κατασταση. Ισως λιγο αποτομη η ανακοινωση για να λεγονται ωριμες κουβεντες. Η θεση των admin βεβαια μονο σεβαστη μπορει να ειναι και απο μενα αλλο ενα ευχαριστω. Οντως το θεμα μαλλον δεν πρεπει να ειναι τεχνικο και για να το λενε κατι θα ξερουν. Το βαρος της ευθυνης και της διαθεσης του χρονου και αυτο κατανοητο. Λεμε για νεο τοπο να βαλουμε τη μουσικη, συλλογους και αλλα θετικα πραγματα. Ειμαστε ολοι μπροστα σε ενα 'προβλημα' αλλα κανενας δεν αποφασισε κατι να κανει.Και αυτο λογικο. Αλλοι δεν εχουν το χρονο αλλοι τη γνωση αλλοι την διαθεση να παρουν την ευθυνη. Το υλικο λενε τα παιδια ειναι διαθεσιμο.Και να μην ηταν το εχουν τοσοι..Η μουσικη οπως ξερουμε γραφτηκε για να ακουγεται απο ολους. Σκεφτομαι πως μεσα στα τοσα μελη (4826! ! ! ! ! ) υπαρχουν πολλοι που εχουν την γνωση και ισως τα μεσα.Γιατι αραγε πρεπει να ειναι ενας που θα φτιαξει μια νεα σελιδα? και γιατι να μπουμε σε ψηφοφορια? Και γιατι να μην το κανουν ολοι οσοι εχουν τη διαθεση και το μερακι? γιατι να ειναι μια η σελιδα για το ρεμπετικο και να μην ειναι 100 .. 1000? αν μη τι αλλο αυτο το εγχειρημα, αυτη η ιδεα απεδειξε πολλα ωραια! πως υπαρχουν πολλοι που θυμουνται σεβονται και θελουν να μαθουν για τη σπανια αυτη μουσικη.! Απεδειξε πως αυτο μπορει να γινει παντου. Χωρις να το ειχατε ισως σκεφτει Μακη-Κωστα συνδεσατε με μουσικη ανθρωπους απο πολλες μεριες του πλανητη! Αραγε καταλαβαμε ποσο μεγαλο πραγμα καταφερατε? Μπραβο ρε μαγκες ετσι και αλλιως! ! Αν λοιπον ειναι καλη η ιδεα ας γινουν πιο πολλες οι ρεμπετοσελιδες και ας συνεχησει και τουτη με τα υπολοιπα πολυ ωραια πραγματα που εχει μεσα.Ας γινουν οσες πιο πολλες γινεται με οτι παρε-δωσε γουσταρει η μια με την αλλη..Η ευθυνη λοιπον αυτοματα παει παντου (αρα δεν ειναι ευθυνη πλεον) και η μουσικη θα συνεχησει να μεταδιδεται. Νομιζω πως το διαδικτυο μπορει να μας προσφερει πραγματα και δικαιωματα που εχουν απαγορευτει σε οτιδηποτε αλλο εδω και πολυ καιρο. "Αγορασα ενα CD του Μαρκου και το εκανα 10 κοπιες..το εδωσα στο Μιτσο το εκανε αλλες δεκα και το μοιρασε στους Ελληναμερικανογερμανοπορτογαλλοαυστραλους ενα καλοκαιρι που την πινανε παρεα...και παει λεγοντας". Ποιον θα πρωτοπειραξουν οι ΑΕΠΙ και οι λοιποι δικαιωματαδες? Μονο εδω εχουν ολοι ιση "ευθυνη" και δικαιωματα. Καπως ετσι δεν παιζει το διαδικτυο ρε σεις?

Γειά μας και για μας! ! οπως λεει και ενας καλος φιλος..

Άβαταρ μέλους
MKALIKAN

#48 Δημοσίευση από MKALIKAN »

Καλημερα παιδια.
Οπως το καταλαβαινω εγω , τα πραγματα δεν ειναι και τοσο ασχημα οσο φαινονταν αρχικα.
Και εξηγω..
Απο ο,τι εχω καταλαβει το βασικο μας προβλημα ειναι οτι πλεον δεν θα υπαρχει η δυνατοτητα του download των μουσικων κομματιων απο τη σελιδα.
Ομως απο τη στιγμη που κατα τα λοιπα η σελιδα θα παραμηνει ως εχει (δηλαδη θα υπαρχει το forum, η βαση γνωσης , η δυνατοτητα ανταλλαγης αποψεων κλπ.),το θεμα με τα downloads μπορει σχετικα ευκολα να διευθετηθει (με καποιες απαραιτητες βεβαια παραχωρησεις , σε σχεση με την υπαρχουσα κατασταση).
Και συνεχιζω, προτεινωντας την λυση που μου ερχεται πιο ευκολα στο μυαλο.
Θα μπορουσε ευκολα ο οποιοσδηποτε να δημιουργησει zip αρχεια μεγεθους εως 100MB (περιπου 300 τραγουδια ανα αρχειο) και να τα ανεβασει ΔΩΡΕΑΝ και χωρις κανενα απολυτως administrative cost,στο γνωστο στους περισσοτερους απο εδω RAPIDSHARE. ωστε οποιοσδηποτε σε ολο τον κοσμο να μπορει να τα κατεβασει στο PC του. Συνολικα δηλαδη με βαση τον αριθμο των αρχειων που βρισκονται αυτη τη στιγμη στην βαση, θα ειχαμε περιπου 50-100 zip αρχεια στο RAPIDSHARE τα οποια ολα τα τραγουδια μεχρι σημερα.
Η ομαδοποιηση/συγκεντρωση ανα zip file θα μπορουσε ανετα να γινει με βαση την χρονολογια(π.χ. το αρχειο 1910.zip θα περιεχει ολα τα τραγουδια μεχρι το 1910 κλπ.) ή ανα συνθετη, ή ανα είδος κλπ. Το βασικο αυτης της λυσης ειναι οτι δεν χρειαζεται να υπαρχει κανενας διαχειρηστης για το ολο εργο (το πολυ-πολυ να υπαρχει ενας μονο με καποιο premium account στο rapidshare ο οποιος το μονο που θα εχει να κανει θα ειναι να ανεβαζει στο λογαριασμο του τα zip files με τα τραγουδια), δεν υπαρχει κανενα κοστος και δεν υπαρχει κανενας κινδυνος απο ελεγκτικες αρχες κλπ.
Αυτα οσο αφορα στα ηδη υπαρχοντα αρχεια...
Οσο αφορα στα νεα τραγουδια που θελει καποιος να ανεβασει για να μοιραστει με τους υπολοιπους , με τον ιδιο τροπο θα μπορουσε να δημιουργει zip files και να τα ανεβασει στο rapid.
Βεβαια ολα αυτα ειναι δικες μου σκεψεις τις οποιες δεν εχω συζητησει με κανενα αλλο. Δεν γνωριζω επισης εαν οι διαχειρηστες της σελιδας θα θελησουν να επιτρεψουν τη δημοσιευση των links προς το rapid κλπ, αλλα πιστευω πως σε καθε περιπτωση μπορει να βρεθει λυση στο θεμα που εχει προκυψει (ακομα και με μαζικη αποστολη e-mail ενημερωσης στα μελη του forum, καθε φορα που θα ανεβαινει νεο batch με τραγουδια στο συγκεκριμενο rapid account..).
Και παλι δεν θελω να το παιξω εξυπνος κλπ. αλλα επειδη χρησιμοποιω καθημερινα την εφαρμογη ,μπορω να αξιολογησω τις δυνατοτητες της και πιστευω οτι μας "κανει".

Φιλικα , Μανωλης/.

Άβαταρ μέλους
max
Επικοινωνία:

#49 Δημοσίευση από max »

Όπως ξαναείπα, το αρχείο είναι διαθέσιμο σε όποιον ενδιαφέρεται.

Όταν ακούω όμως για rapidshare, torrents κλπ ... κάτι παθαίνω.
Λέτε να ανέβουν πακέτα των 100ΜΒ . Αν βάλεις ότι η βάση ειναι περίπου 30000 ΜΒ πόσα πακέτα πρέπει να ανέβουν; Πολλά. Επίσης πώς θα αναζητά εκεί κάποιος κομμάτια ; Πρέπει να κατεβάζει ολο το πακέτο των 100ΜΒ για κάθε τραγούδι που θέλει; Επίσης πολλά τραγούδια έχουν ονόματα του στυλ: 1234.mp3 γιατί ο uploader το είχε έτσι στο μηχανημά του. Η αντστοίχιση (για την αναζήτηση κλπ) γίνεται στη βάση δεδομένων.

Από τα πιο ωραία εδώ μέσα νιώθω ότι είναι το ότι για το κάθε τραγούδι ξεχωριστά υπάρχουν πληροφορίες, σχόλια από κάθε χρήστη κλπ κλπ. Δεν είναι λίγο άχαρο να τα περνάς όλα σε πακέτα; Και όλη αυτή η βάση δεδομένων και ο κόπος (τόσο από μας να φτιάξουμε αυτό το πράμα αλλά κ ο κάθε θαμώνας που έβαζε στοιχεία) από πίσω για κάθε τραγούδι ; Θα γίνει άχρηστη ;

Γι αυτό παρακαλώ μην αρχίζετε για rapidshare, εξωτερικούς σκληρούς κλπ. Αφήστε κάποιον που να είναι λίγο πιο ειδικός να μιλήσει (για τα τεχνικά θέματα). Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο πχ να βρεθούν μηχανήματα.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις - Προβλήματα - Διορθώσεις”