Μαγκες πιαστε τα γεφυρια.. μπατσοι κλαστε μας τα @@
έρχονταν οι μπάτσοι στο "Μινουί" (Θεσσαλονίκη) για να το κλείσουν και μόλις τους έβλεπε η Λιλή (καλή της ώρα εκεί που γλεντάει στον άλλο κόσμο τώρα) άρχιζε αμέσως το "μάγγες πιάστε τα γιοφύρια μπάτσοι κλάστε μας τα αρχ..." και δρόμο οι μπάτσοι. Ωραίες εποχές!!!!!!!!!!!!!!
- vacondios
- More than 150 posts user.
Eάν πρόσεξες καλά αυτή η σελίδα είναι αφιερωμένη σε ρεμπέντικα τραγούδια. Αυτές τις παρατηρήσεις σου να πας να τις γράψεις σε σελίδες που ασχολούνται με αισχρά τραγούδια, τραγούδια που βρίζουν ή τραγούδια με βωμολοχίες. Εδώ δε μας ενδιαφέρει ούτε τί λέει ο Λεμπέσης ούτε ο Πανούσης ούτε τα Ημισκούμπρια.avraki έγραψε:Παιδιά να πω και εγώ γι αυτό το τραγουδάκι.
Πριν μερικά χρόνια έπεσε στα χέρια μου μια κασσέτα μ' αυτό το τραγούδι και μερικά άλλα που βρίζουν.
Πρέπει να τα τραγουδά ο Λεμπέσης.
Είναι πριν 10 χρόνια ισως και παραπάνω.
Μιλάω φυσικά για την εγγραφή που έχω εγώ δεν ξέρω άν το ειπαν και άλλοι
Admin μήπως μπορείς σε παρακαλώ να κλειδώσεις αυτό το topic γιατί νομίζω παραασχοληθήκαμε με @@
Αλλά βρε φιλαράκι το μόνο που έκανα είναι να δώσω μια άπάντηση σε μιά ερώτηση. Τι το κακό δηλαδή. Για να βρισκόμαστε εδώ είναι νομίζω για την αγάπη μας στα ρεμπέτικα. Γιατί σε πείραξε τόσο.
Μη βαράτε τόσο κάποιους που δεν ξέρουν τόσα όσα εσύ γιατί το ρεμπέτικο θέλει περισσότερους φίλους για να μείνει για πάντα. Από κάποιον που δεν το περιμένεις μπορεί να πάρεις και συ μιά βοήθεια.
Και πάλι συγνώμη αν σε πρόσβαλα.
Καλή σου μέρα
-
Κυρ Βακόντιε δεν ξέρω αν εσύ κοκκινίζεις όταν ακούς βρισιές πάντως προς ενημέρωση και μόνο οι βωμολοχίες είναι ίσως ο πιο αλη8ινός και ειλικρινής τρόπος έκφρασης που υπήρχε μέχρι τώρα στην ελληνική γλώσσα απο αρχαιοτάτων χρόνων.Αν εσυ ντρέπεσαι πρόβλημα σου αλλά δεν θα στερήσεις και το δικαίωμα των ρεμπετών-καλλιτεχνών να βρίζουν είτε στο σπίτι τους είτε δημόσια με τραγούδια..
Άλλωστε αυτο το διστιχάκι με τους μπάτσους και τα γιοφύρια αποτελεί αδέσποτο φυλακής που χρησιμοποιούνταν αβέρτα απο όλους τους μουσικούς-τραγουδιστές της εποχής.Για να επακολου8ήσουν και τα μαυρα μουρα ασπρα μουρα είσαι μια παλιοχαμούρα και άλλα πολλά και όμορφα...αυτοσχέδια πολλές φορές και πικάντικα τις περισσότερες.
Είτε το δέχεσαι είτε όχι και ο Μάρκος έβριζε, και ο Τσιτσάνης ακόμα και ο Χατζιδάκις που "ξεπαρθένιασε" την Μάρω Κοντού σε ένα αυτοκινιτάκι στην οδό ονείρων...
Αυτά...