Τρία τραγούδια

Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#15 Δημοσίευση από Σωτήρης »

xenos έγραψε:...3. Δεν πρέπει να ξεχνούμε τις θέσεις που διατύπωνε, ο Σάκης Πάπιστας κατά το παρελθόν, εδώ, σχετικά με το ανέβασμα τραγουδιών...
Πράγματι, με αφορμή τον φίλο xeno ανέτρεξα σε παλιότερες δημοσιεύσεις και φρεσκάρισα τη μνήμη μου σχετικά με τις θέσεις του φίλου Σάκη Πάπιστα:

forum/viewtopic.php?t=964

Στο πιο πάνω topic ο φίλος sakispap (Σάκης Πάπιστας), ζητάει τη βοήθεια του forum για να βρεί κάποια τραγούδια που του λείπουν και να τα συμπεριλάβει στο εν λόγω βιβλίο του. Φυσικά, όπως σε όλες σχεδόν τις ανάλογες περιπτώσεις, η αντίδραση όλων των φίλων ήταν άμεση και η βοήθεια σημαντικότατη. Δεν πιστεύω λοιπόν, σε καμία περίπτωση, πως μπορεί να υπάρξει ο παραμικρός ενδοιασμός απ' την πλευρά του sakispap να ανταποδωθεί η βοήθεια που απλόχερα του προσφέρθηκε απ' το site, ανεβαίνοντας ένα τραγούδι που ούτως ή άλλως έχει τεθεί στη διάθεση του κοινού μέσα από το βιβλίο του!
Αυτά, έτσι για να είμαστε δίκαιοι προς όλους...

xenos

#16 Δημοσίευση από xenos »

Χτες βράδυ έλαβα ένα e-mail από τον Σάκης Πάπιστα, στο οποίο μεταξύ άλλων με πληροφορεί, ότι ενημερώθηκε για το θέμα που δημιουργήθηκε στη σελίδα, σχετικά με την παρουσίαση, ή μη, ενός τραγουδιού, που συμπεριλαμβάνεται στο cd του βιβλίου του και με παρακάλεσε να σας ενημερώσω σχετικά. Χωρίς να θεωρώ ότι παραβιάζω κανόνες δεοντολογίας μιας προσωπικής αλληλογραφίας, κρίνω ότι είναι σκόπιμο να τα μεταφέρω με τη δική του ακρίβεια :

Γιώργο,
Σου στέλνω σε mp3 δύο πολύ σπάνια τραγούδια του ένθετου CD (τα
οποία -φυσικά- δεν υπάρχουν στη σελίδα) και σε παρακαλώ ανέβασέ τα εκ μέρους μου σε ένδειξη:
α) ότι πράγματι το CD δεν είναι -βέβαια- το "δόλωμα" για να κάνει πωλήσεις το βιβλίο

β) ότι ήμουνα και εξακολουθώ να είμαι σύννομος με την πάγια αρχή μου: μέχρι που θα ζω έχω σκοπό να μοιραστώ το αρχείο μου με όλους.

Τα τραγούδια αυτά είναι το "ΣΑΝ ΠΟΛΕΜΑΓΕΣ ΤΟΥΣ ΑΒΥΣΣΙΝΕΖΟΥΣ" [Δ.
Περδικόπουλου] (Δ. Περδικόπουλος) (1940, ODEON GA 7315) και το "ΨΗΛΑ ΣΤ' ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ" [Δημήτρη Περδικόπουλου] (Δημήτρης Περδικόπουλος) (1940, ODEON GA 7315) .

Γιώργο, πληροφορήθηκα τα όσα γράφτηκαν με το άλλο τραγούδι (με την Σταυροπούλου) και η επιθυμία μου είναι να ανεβεί και αυτό, μαζί με τα παραπάνω δύο τραγούδια του Περδικόπουλου.

Τα συγκεκριμένα τραγούδια, όπως μου γράφει, προέρχονται από το προσωπικό του αρχείο και από μέρους μου, θα τεθούν άμεσα στη διάθεση των διαχειριστών.

Γιώργος.

markikos7

#17 Δημοσίευση από markikos7 »

Αγαπητέ φιλε μου ντουζενι...

1.καθήκον μου και χαρά μου να διαδίδονται τα ασματια θα ακολουθήσουν και αλλα σπάνια τραγούδια απο πλευράς μου.

2.στο τραγούδι τραγούδα ο απόστολος Χατζηχρήστος με τον Μαρκο τον συμπανταρχη.

3.τίποτα δεν μένει περιθωριακό όταν γιγαντώνεται το μεγαλείο του μάρκου

4.παρακαλώ..για το ευχαριστώ σου

Άβαταρ μέλους
ntouzenis

#18 Δημοσίευση από ntouzenis »

ntouzenis έγραψε: Αυτη τη στιγμη απολαμβανω το ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟ στο ΜΗ ΜΟΥ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΕ !!
Πολλα ευχαριστω στο Μαρκικο7 !!!
Το διορθωσα !!!
Πως κολλησα με το Στρατο, λογω κεκτημενης ταχυτητας ...

Το ασμα πρωτοακουσα το 1983 απο κασετα σε μια ερασιτεχνικη ηχογραφηση με τους Καρελλά (το γνωστο Λαμπρο), Μπαχτσε, Θεολογη καπου στη Λαρισα, με τη φωνη του Λαμπρου. Στην ιδια κασετα και το "Ταμπου" (Σουδανεζες) της Γεωργακοπουλου !!
Μετα 2-3 χρονια το κυκλοφορησε και ο Γκολες στη δικη του εκτελεση.
Απο τοτε μεχρι σημερα 24 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, αξιωνομαι να το ακουσω στην αρχικη του εκτελεση. Γιατι να μενουν κρυφα αυτα τα πανεμορφα τραγουδια ;;
Μπραβο που το ανεβασες και παλι και μακαρι να ανεβουν ολα τα αγνωστα ρεμπετικα αλλα να εχουν τη γενναιοτητα να τα κυκλοφορησουν και οι εταιρειες !!!

markikos7

#19 Δημοσίευση από markikos7 »

ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια με τιμανε οσο δεν φαντάζεσαι.

Ο καρελας και ο Θεολογης είναι απο εδώ καρδιτσιωτες και με τον θεολογη γνωριζόμαστε και προσωπικά.. εγω το άκουσα απο το Γκολε φέτος στην κλικα μαζι με τον μεγάλο αρχηγο Γιώργο Ξηνταρη που επαιζαν παρεα και τρελάθηκα..έκανα το κόσμο άνω κάτω και επιτέλους το βρηκα..

ΟΙ ΕΥΧΆΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΉΞΕΙΣ ΣΥΝΕΧΊΖΟΝΤΑΙ..ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΆΖΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΌΜΑ ΣΠΑΝΙΌΤΑΤΟ ΤΟΥ ΜΆΡΚΟΥ..

ΤΟ ΚΑΤΙΝΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗ ΠΕΤΡΙΔΟΥ..

τίποτα δεν μένει περιθωριακό όταν γιγαντώνεται το μεγαλείο του Μάρκου.

Άβαταρ μέλους
ntouzenis

#20 Δημοσίευση από ntouzenis »

Ααα πολυ ωραια !!!
Γι'αυτους τους δυο Μπαχτσε, Θεολογη εχω να ακουσω απο τοτε !! Μπραβο ακομα μια φορα και πες μου για αυτους, ειναι επαγγελματιες, τι πορεια εχουν ;;
Ξερεις τω καιρω εκεινω, ρεμπετικα ακουγαμε πιο πολυ απο κασετες τετοιου ειδους, φιλικα απο χερι σε χερι !! Τα επισημα Lp που κυκλοφοραγαν τοτε ηταν η σειρα του Χατζηδουλη συνολο καμμια 80ρια τραγουδια και η αλλη σειρα με ενα lp για καθε ρεμπετη και τοτε αρχισανε και οι Αφοι Φαληρεα.
Μια αλλη ιστορικα κασετα που με μυησε μαλιστα στο ρεμπετικο ηταν με Ξηνταρη, Καλαφατη και περσυ που γνωρισα τον Κωστα Καλαφατη και του ειπα ποια τραγουδια ειχε μεσα, μου ειπε πως και γιατι γραφτηκε ... Για να ακουσει ενας μαγαζατορας στην Πατρα και να τους παρει σε δουλεια !! Γιαυτο μαλιστα ειχε και 2 καλαματιανα και 2 τσαμικα μεσα. Ειχε ηχογραφηθει περι το '78 αν θυμαμαι καλα εμενα επεσε στα χερια μου καλοκαιρι του '81 ... μαρτυραμε και τα χρονια μας, πιτσιρικαδες ημασταν τοτε ...

Περιμενουμε εναγωνιως και το ΚΑΤΙΝΑΚΙ λοιπον !!!

markikos7

#21 Δημοσίευση από markikos7 »

1. Ξεκίνησα με ενικό συνεχιζω με πληθυντικό λόγο διαφοράς ηλικίας. Γεννηθηκα καλοκαιρι 81

2. Με τον Ξηνταρη είμαστε προσωπικοι και πολύ καλοί φίλου και μ τον ιδιο και με τα παιδια του που ειναι μουσικαρες σαν τον πατέρα. πρόσφατα έπαιξαν στην καρδιτσα(μετα το πασχα) και έγινε του αγιου μάρκου. έχουμε επικοινωνία σχεδόν εβδομαδιαία.

3. Ο καρελας πλέον παίζει σε μπουζούκια περισσότερο. άλλες σεζόν αθηνα άλλες καρδιτσα. Ο θεολογης ειναι δικηγόρος στην καρδιτσα και τα σαββατοκύριακα έπαιζε σε ενα περιπου ρεμπεταδικο στην καρδιτσα για πολλά χρονιά. το γνωστο "μπαλκονάκι". φέτος εμφανίζεται σε μουσική σκηνή με έντεχνα..

4.Οι ιστορίες με τις κασσετες τα τέλη του 7ο και αρχες 80 ειναι οι αγαπημενες μου..Μου τις εχει αφηγηθεί σπουδαίος συλλέκτης Καρδιτσιώτης δεκάδες φορές και πράγματι είναι εκπληκτικές και με φοβερό ενδιαφέρον. Μου ειχε πει τα ιδία για τον καλαφάτη και τον ξηνταρη στην ρεμπέτικη ιστορία(ιπποκρατους) την εποχή εκείνη που χαλούσαν κοσμο. τοτε είναι και που ο ξηνταρης ντουμπλαρισε την φωνή του καφεντζόπουλου στο μινόρε της αυγής οπού εκείνος τραγουδούσε κατά το σενάριο.

5.έβαλα το τραγούδι εδώ και ώρα αλλα δεν εμφανίστηκε ακόμα..μήπως έκανα γκάφα;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”