Τρία τραγούδια

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

Τρία τραγούδια

#1 Δημοσίευση από bill1961 »

Υπάρχουν τρία τραγούδια από τη δισκογραφία της Νταίζης Σταυροπούλου, που δεν τα έχουμε:

1. Καθόλου δεν το σκέφτηκες (HMV AO-2690 Νταίζη/Ταμπάκης/Β. Μαυροφρύδης)
2. Η λόγχη μας το θέλει (Columbia DG-6584 Κηρομύτης, Χιώτης, Νταίζη/Τούντας)
3. Θα πάρω το ντουφέκι μου (Columbia DG-6584 Κηρομύτης, Νταίζη, Χιώτης/Κηρομύτης)

Αναζητούνται!!!!

Άβαταρ μέλους
ntouzenis
More than 150 posts user.

#2 Δημοσίευση από ntouzenis »

Το "Θα παρω το ντουφεκι μου" περιλαμβανεται στο cd που περιεχεται στο καινουριο βιβλιο
του Σακη Πάπιστα : ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ 1940-1949

Δεν ξερω κατα ποσο νομιμοποιουμαι να το ανεβασω ...
καποια στιγμη βεβαια θα "κυκλοφορησει" ...

Η μεταφορα απο το γραμμοφωνο εχει γινει με καποιες αυξομειωσεις στις στροφες ... ειναι παντως ενα απο τα χαρακτηριστικα της ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ματζορε-απταλικα !!

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#3 Δημοσίευση από bill1961 »

Με αφορμή το τραγούδι:"Καθόλου δεν το σκέφτηκες" που ανέβασε πρόσφατα ο φίλος basilis, ήθελα να του εκφράσω τις ευχαριστίες μου που -πάντα αθόρυβα- μας έχει προσφέρει αρκετά σπάνια τραγούδια.

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
Επικοινωνία:

#4 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Φίλε ntouzeni, τι εννοείς "Δεν ξερω κατα ποσο νομιμοποιουμαι να το ανεβασω ... καποια στιγμη βεβαια θα "κυκλοφορησει" ..."; Δεν το πολυκαταλαβαίνω. Ποιός στο απαγορεύει; Πληροί τις προϋποθέσεις του site, ήρθε (προφανώς) στα χέρια σου, οπότε τι μένει...; Να το ανεβάσεις!!!
Εκτός αν εννοείς πως για να το αποκτήσουμε θα πρέπει να αγοράσουμε σώνει και καλά το εν λόγω βιβλίο, πράγμα που δεν χρειάζεται καν να το σχολιάσω, νομίζω...
Ελπίζω πως δεν εννοείς αυτό πάντως και αναμένουμε το τραγούδι!

Άβαταρ μέλους
Pikinos
Επικοινωνία:

#5 Δημοσίευση από Pikinos »

Αγαπητέ Σωτήρη,

ούτε εσένα γνωρίζω προσωπικά, ούτε τον δικηγόρο του ntouzeni θέλω να παραστήσω, αλλά βρίσκω το σχόλιο σου περί "απόκτησης του εν λόγω βιβλίου" λιγάκι κακοπροαίρετο.

'Αλλωστε, έχουμε κακές εμπειρίες με τον "συγγραφέα", καθώς επίσης και από γκουρμέ τύπου τυμβωρύχους και λοιπά παπιστοειδή, οπότε και δικαιολογημένες οι σκέψεις του ntouzeni.

Φιλικά
Von allem Geschriebenen liebe ich nur das, was einer mit seinem Blute schreibt. Schreibe mit Blut: und du wirst erfahren, dass Blut Geist ist.

Άβαταρ μέλους
ntouzenis

#6 Δημοσίευση από ntouzenis »

Σωτηρη δε βαζω θεμα ασφαλως νομιμοτητας με την εννοια τη νομικίστικη, αλλα σε επιπεδο πως να πω ... του να ειμαι ενταξει απεναντι σε καποιον που εκδιδει ενα βιβλιο, ποσο μαλλον οταν υπαρχει με καποιους εδω μεσα εντονη κοντρα απεναντι στο συγκεκριμενο συγγραφεα και δεν θελω να προκαταλαβω γεγονοτα Πικινε ... δε νομιζω να γινει μπερδεμα, πιστευω οτι υπαρχει καποια κατανοηση αφου ολοι μας παιρνουμε και δινουμε εδω τραγουδια.*

Ενα τραγουδι μαλιστα που περιεχεται στο cd (του Καλφοπουλου) το εδωσα εγω στο Σ.Παπιστα και εγω με τη σειρα μου το βρηκα απο τις εκπομπες του Σπυρου Παπαιωαννου καπου το 1982 και τις οποιες δεν ακουσα λαιβ, καποιος φιλος και συμφοιτητης τις ειχε γραψει και αντεγραψα με τα τοτε μολις κυκλοφορουντα διπλα κασετοφωνα. Η χαζομαρα ειναι οτι εγραψα μονο τα τραγουδια και οχι τα κειμενα που ηταν πολυ ενδιαφεροντα, τα πιο πολλα ομως στοιχεια τα δημοσιευσε προσφατα ο Σ.Π. στην εκδοση "Ημερολογιο 2006-Ο Πειραιας και το ρεμπετικο τραγουδι".

Οταν λεω θα κυκλοφορησει το ασμα Σωτηρη εννοω οτι καποιος θα το βρει και θα το δωσει σε καποιον αλλο και στη συνεχεια θα κυκλοφορησει ... οποτε θα ανεβει και στο σαιτ, προς το παρον δεν το ανεβαζω.

*
Αυτη τη στιγμη απολαμβανω το ΣΤΡΑΤΟ στο ΜΗ ΜΟΥ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΕ !!
Πολλα ευχαριστω στο Μαρκικο7 !!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ntouzenis την 12 Ιούλ 2007 12:53 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
Επικοινωνία:

#7 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Παιδιά, αυτό που εννοώ, ξεκάθαρα, είναι πως δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί ένα τραγούδι ή ένα cd, για να πουλήσει το βιβλίο του ή οτιδήποτε άλλο. Αυτά τα κάνουν οι κυριακάτικες εφημερίδες. Δεν με νοιάζει ποιος είναι ο εν λόγω συγγραφέας και δεν τον γνωρίζω προσωπικά ούτε μου έχει κάνει κάτι. Απλά το τραγούδι δεν είναι δικό του, οπότε δεν έχει να λέει και πολλά. Καταλαβαίνω πως κάποιοι συλλέκτες δεν δίνουν κάποια σπάνια τραγούδια που έχουν, δικαίωμά τους. Αλλά όταν αποφασίζουν να τα δώσουν στον κόσμο, πρέπει να τα δίνουν ελεύθερα. Το να γίνονται όχημα για να ανέβουν οι πωλήσεις, είναι κανονική ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ της δουλειάς κάποιου άλλου για προσωπικό όφελος και είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
Τώρα βέβαια αν νομίζετε πως ανεβάζοντας το τραγούδι "του" ( :lol: ) έχει τρόπο να δημιουργήσει πρόβλημα στο site... τότε άστο. Τι να πώ...
Πάντως αν, λέω, άν (γιατί δεν ξέρω την συγκεκριμμένη περίπτωση οπότε μιλάω γενικά) στο εξής αντιλαμβανόμαστε περιπτώσεις ανθρώπων που εκμεταλεύονται την αγάπη μας για το λαϊκό τραγούδι για να 'κονομήσουν με οποιοδήποτε τρόπο, καλό είναι να τις καταγγέλουμε ανοιχτά και να παίρνουν την αντιμετώπιση που τους αξίζει.

Υ.Γ. Φίλε Pikine για όλα τα παραπάνω θυμώνω! Δεν είμαι κακοπροαίρετος με κανέναν και τιμώ, όσο μου το επιτρέπει η οικονομική μου κατάσταση, τις συγγραφικές προσπάθειες με θέμα το λαϊκό τραγούδι. Άλλο όμως το ένα κι άλλο το άλλο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”