ΝΕΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ
- ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
- συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
Πιστεύω ότι είναι κι αυτός ένας τρόπος για να διατηρηθεί το είδος.
φωτιά με τριγυρίζει
αν μ' έκαιγε θα γλίτωνα
μ' αυτή με βασανίζει.
Η ιδέα του Preacher να αναφέρουμε τέτοια μαγαζιά στο φόρουμ είναι καλή και δεν πρέπει να παρερμηνευθεί. Διαφήμιση γίνεται στη μουσική και όχι στο μαγαζί.
Στέκια με αυθεντικό ρεμπέτικο πρέπει να επιβιώσουν ώστε να ακούμε τα διαφορετικά παιξίματα του καθένα, διαφορετικές ερμηνείες.
ΥΓ. Επειδή μιλάω με παιδιά που παίζουν σε τέτοιου είδους στέκια, θέλω να αναφέρω το παράπονό τους. Πολλοί πάνε στα μαγαζιά για το φαγητό και για να τα πουνε με τους δικούς τους και δεν δινουν βάση στη μουσική (δυστυχώς).Έτσι βλέπεις να γίνεται χαμός και να μην ακούγονται τραγούδια όταν αυτά είναι άγνωστα σε πολλούς και όταν παίζει η Φραγκοσυριανή όλοι να τραγουδάνε και να κοιτάζουν την ορχήστρα. Αυτό είναι το παράπονο των παιδιών ανεξαιρέτως. Και πρόσφατα το είδα όχι μόνο σε παιδιά που παίζουν για την πλάκα-χαρτζιλίκι αλλά και σε καταξιωμένο μουσικό. Το προηγούμενο Σαββάτο είχα πάει στο Χαμάμ που έκανε παρουσιάση του περσινού cd του ο Τρίγκας. Η ορχήστρα εδινε ρεσιτάλ και οι τύποι στα τραπέζια δεν σταμάταγαν το βουητό όταν έπαιζε τραγούδια μη γνωστά.
Όσο για το κοινό δεν είναι όλοι λάτρεις του ρεμπέτικου και δυστυχώς ούτε καν λάτρεις της μουσικής. Για τον πολύ κόσμο είτε παίζει η Φραγκοσυριανή με το Μάρκο είτε με τον Κιάμο είναι ένα και το αυτό. Ο πολύς κόσμος θέλει να πάει κάπου να διασκεδάσει, να φάει, να μιλήσει. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για κουβέντα όχι μόνο για το ρεμπέτικο αλλά γενικότερα για όλα τα είδη της μουσικής. Άλλωστε μήπως κι αυτός που ακούει Βανδή π.χ. πηγαίνει για να ακούσει? Μάλλον για χαβαλέ και τζερτζελέ πηγαίνει.
Σχετικά με τα στέκια δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα διαφήμισης αφού η σελίδα εδώ είναι μη κερδοσκοπική και από το λίγο χρόνο που συμμετέχω έχω καταλάβει ότι οι μάγκες που την διαχειρίζονται είναι πολύ προσεκτικοί στο να διατηρήσουν το χαρακτήρα της. Οπότε αναφέροντας τέτοιου είδους στέκια είναι σα να μιλάμε μεταξύ μας στα πλαίσια μιας ευρύτερης παρέας και όχι στα πλαίσια διαφήμισης.
Υ.Γ. Μήτσο την άλλη φορά που θα κατέβω Πάτρα θα βγάλουμε όργανα θες δε θες