ΞΕΠΕΣΜΟΣ
Το καλο τραγουδι ειναι καλο τραγουδι κι ας ειναι και ρουμπα απ το μαροκο κι ας ειναι και οπερα απ την Ιαπωνια ανοιξτε λιγο τα ματια σας μην ειστε τοσο απολυτοι ουτε εμενα μου αρεσει ο Λεμπεσης αλλα ο ανθρωπος υπηρετει το ρεμπετικο, οπως μπορει τι να κανουμε, ό,τι μπορει ο καθενας.
Τωρα οσο αφορα τη νεοελληνικη μουσικη πιστευω συνβαδιζει με τον τροπο ζωης του Ελληνα που διστυχως στις μερες μας ειναι τουλαχιστον στην πλειοψηφια, δουλεια μεχρι τ απογευμα και μετα τηλεοραση μεχρι το βραδυ που να τον παρει ο υπνος και ξανα μανα την αλλη μερα, το τραγουδι εχει γινει πολυ μεγαλη βιομηχανια που πουλαει κωλους βυζια και κοιλιακους στα μικρα παιδια, και στους μεγαλους ενα 3 λεπτο ανουσιο διαλλειμα απ τη μιζερια τους με μια δοση γκλαμουριας, το παιδακι φυσικα δεν φταιει σε τιποτα δεν ξερει, αλλα κι ο μεγαλος εχει μπει τοσο μεσα στο λουκι που δεν προλαβαινει να βγαλει κεφαλι εξω να παρει ανασα, και ποσο μαλλον οταν αυτην την ανασα πρεπει να ψαξεις για να την βρεις
(ανασα=καλο τραγουδι) εδω μας γκρεμισαν την Ιστορια του Ελληνικου τραγουδιου και δεν ειπαμε τιποτα κι αυτο το μου....νο ο Βουλγαρακης μας λεει δεν ξερω θα το κοιταξω γαμω τον πολιτισμο μου γαμω, το τραγουδι ομως το καλο δεν θα πεθανει ποτε γιατι το κουβαλαμε στην ψυχη μας ρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
- συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
Ας λέμε λοιπόν αυτό που πιστεύουμε και ας λαμβάνουμε υπόψη μας τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς που πραγματικά αξίζουν.
Τώρα για το Λεμπέση , τον Τσέρτο , τον Ξηντάρη τον Γκολέ και τους άλλους, μην τους κατηγορούμε τόσο πια βρε παιδιά, τουλάχιστο δεν ξεφεύγουν από το Ρεμπέτικο και το Παραδισιακό τραγούδι.Και στο κάτω κάτω αυτοί είναι που συνεχίζουν, έστω και με τον τρόπο τους .
Εγώ έμαθα τα Ρεμπέτικα τραγούδια από τον Ξηντάρη και το Γκολέ όταν ήμουν πιτσιρικάς δεν μπορώ να τους απορίψω τώρα.
φωτιά με τριγυρίζει
αν μ' έκαιγε θα γλίτωνα
μ' αυτή με βασανίζει.