ΞΕΠΕΣΜΟΣ
-
- More than 100 posts user
- Επικοινωνία:
Δηλαδή τι θέλουμε να πούμε ότι δεν υπάρχουν ωραία τραγούδια σήμερα? Και ο Σφακιανάκης εχει ωραία, και ο Πλούταρχος και η Βίσση και ο Μαζωνακης κτλ. Τώρα αν ο Λεμπεσης και ο Τσαλίκης και μερικοί άλλοι είναι γραφικοί δε λέει και τίποτα. Το ψωμί τους βγάζουν και αυτοί.
Μοντέρνα μουσική είναι τι θέλεις, να σου μιλήσει για την ξενυτιά? Αφού τώρα δεν έχουμε μετανάστευτικά κύμματα. Να σου μιλήσει για χασίσια? Αφού η μουσική δεν παράγετε ούτε απευθύνεται σε χασικλίδες. Να σου μιλήσει για κοινωνικά προβλήματα? Αφού η ποιοτητα της ζωή μας έχει βελτιωθεί ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ σε σύγκριση με πριν 50 χρονια. Από την άλλη αν θέλεις στίχο για κοινωνία άκου έντεχνο. Αλλά ξέχασα αυτοί είναι ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ και τους σνομπάρουμε γιατι χρησιμοποιούν ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.
Λοιπόν παιδιά. ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ότι γουστάρει ο καθένας ακούει. Δεν υπάρχει λόγος ούτε να φτύσουμε κανένα (όπως λέει ο naytis) ούτε να προβούμε σε πράξεις. Αμα δεν σου αρέσουν μην τα ακούς.
Δεν μπορείς να αφαιρέσεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ του αλλου να ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Είναι στοιχείωδες. Αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτό το πράγμα τότε τι να πω.
Δηλαδή επειδή του naytis ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΠΑΤΣΑΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΑ?
Δεν είμαι οργισμένος ρε φίλε ούτε και γραφικός απλά μπούχτισα να κατακλύζομαι από βλακείες, να ψάχνω να βρω μαγαζί που να υποφέρεται για να πάω...μπούχτισα να βλέπω νεοέλληνες να χορεύουν ζεϊμπέκικο στο ρυθμό του χασάπικου και τσιφτεντέλι πάνω σε καρσιλαμά και γεροντοκαψούρηδες να ακούνε δυνατά το gucci φόρεμα μέσα από ανοιχτά παράθυρα μπας και ρίξουνε καμιά μικρούλα..... και κυρίως μπούχτησα να σταματάω στο φανάρι και να ακούω Μάρκο ή Τσιτσάνη ή παραδοσιακά της Αγιάσου ή της Κρήτης και να με κοιτάζουν σα να είμαι αρειανός με πράσινες βούλες και τρία μάτια.... Δεν είμαι γραφικός απλά βαρέθηκα όλο αυτό το μπάχαλο της ελαφρότητας και της σαχλαμάρας....γιατί η σαχλαμάρα είναι πολύ όμορφη όταν γίνεται ως διάλειμμα από την σοβαρότητα και όχι όταν γίνεται κατεστημένο....
-
- More than 50 posts user
Διαβάζοντας τις παραπάνω σκέψεις σου, θα 'θελα να σου κάνω μια ερώτηση.
Αν κατάλαβα καλά θεωρείς τα "πρεζορεμπέτικα", (δηλαδή ΜΑΡΚΟ κυρίως και
όχι μόνο) σκουπίδια.Από την άλλη πάλι, είσαι ενεργό μέλος σε ένα σαιτ που δημιουργήθηκε και απευθύνετε σε ανθρώπους που κυριολεκτικά λατρεύουν
αυτά τα πρεζοτράγουδα.Δε θα μιλήσω εδώ για την αξία τους, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, απλά θα ήθελα να μας πεις τι είναι για σένα το Ρεμπέτικο και τι είναι αυτό που κάνει ένα τραγούδι "διαμάντι" όπως αναφέρεις για να καταλάβουμε και τι εννοείς τελικά.
Επίσης έχω και μερικές ενστάσεις που θα ΄θελα να αναφέρω.
Πρώτον για το κατά πόσο έχει βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας, αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα και δεύτερον αν είναι δυνατόν να μας αναφέρεις μερικά καλά τραγουδιά των ΜΑΖΩΝΑΚΗ, ΡΕΜΟ, κ.λ.
Φυσικά δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις σε τίποτα από όλα αυτά αν δε θες, απλά να σου θυμίσω ότι όντως ο καθένας μπορεί να γράφει ότι
θέλει μόνο που ...... κρίνεται γι' αυτά, όπως θα κριθώ και 'γω.
Να σου πω ακόμα ότι τα λόγια μου δεν περιέχουν την παραμικρή ειρωνεία προς το προσωπό σου, ούτε θέλω να προκαλέσω έναν ακόμα "στείρο" καβγά
αλλά έμεινα έκπληκτος όταν διάβασα ιδιαίτερα την πρώτη παράγραφο του μηνυματός σου.
ΚΑΙ ΚΟΡΜΙ ΜΟΥ ΜΟΝΑΧΟ
ΑΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΝΤΡΕΨΩ
ΣΑΝ ΤΣΙΓΑΡΟ ΝΑ ΚΑΩ...
Ρε Μπιλλάρα υποτίθεται ότι προσπαθούμε να πηγαίνουμε μπροστά να βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας μέσα από τη μουσική, μη γινόμαστε και σαν τα γουρούνια ..Billaras έγραψε:
Δεν μπορείς να αφαιρέσεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ του αλλου να ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Είναι στοιχείωδες.
Είναι ξεκάθαρα άλλο πράμα τα σκουπίδια που παράγεις από .. τα κακά σου που δεν γίνεται να μη τα παράγεις, άλλο πράμα η σαβούρα που διαμορφώνει μαζικά συνειδήσεις και προσωπικότητες.
(και τη βλέπουμε παντού από τα κουτσομπολέ -σε βλέπω- reality στην ΤV μέχρι και στη μουσική).
Όλα στο ίδιο τσουβάλι ταχεις αγόρι μου;
Και η κουβέντα γι αυτό το λόγο άρχισε απότι κατάλαβα από το φίλο από πάνω :Δε μαρέσει να είμαι παθητικός δέκτης . Όπως λες εσύ : Δεν μπορείς να αφαιρέσεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ του αλλου να ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ , έτσι και γω λέω :
ΔΕΝ μπορείς να αφαιρέσεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ του άλλου να KΡΙΝΕΙ και να απορρίπτει τα σκουπίδια (γιατί είναι απορρίματα .. το λέει και η λέξη , για πέταμα) προς μια καλύτερη ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.
- Dreamlander
- More than 150 posts user.
Re: Mitzithras
πού το ξέρετε;kolymenos έγραψε:to kseroume olimas oti EISE KSENEROTOOOOOOOOOS
χμμ...για να δούμε τί θέλει να πει ο ποιητής:kolymenos έγραψε:PALIOTIRA......
παλιοτυρά;
παλιοτιρά(ζ);
παλιοτηρά(ς);
παλιότηρα (παλιότερα)
Αλλά από ταλιμπάνιδες τί περιμένεις Προκόπη; (ποιός είναι ο Προκόπης; )kolymenos έγραψε:ALA apo TALIBANIDES ti perimenis prokopi;;;;
Φίλε μου δεν υπάρχει θέμα πιστότητας των πρώτων εκτελέσεων, απλά ο άνθρωπος είναι θλιβερός σε όλους τους τομείς. Όπως είπες είναι μονότονος και βαρετός και πουλάει και ρεμπετο-μαγκιά (; ).....και εννοείται πως είναι στο σκουπιδορεύμα, στο....ρετρο-σκουπιδορεύμα..... ότι πρέπει δηλαδή για χαϊβάνια σαν τον βλάκα από πάνω που με έβρισε.Preacher έγραψε:Υ.Γ. Βρε ΕΥΚΑΙΡΕ τι κακό κάνει δηλαδή ο Λεμπέσης? Μπορεί να μην είναι αυτό που λέμε πιστός στην αρχική εκτέλεση και να είναι και κάπως μονότονος αλλά τουλάχιστον ούτε σκυλάδικα λέει ούτε και αφημένος στο νεοσκουπιδορεύμα είναι.....αν αναφέρεσαι στο Γιάννη φυσικά....
Βέβαια υπάρχουν και πολύ χειρότεροι όπως πχ ο Τσέρτος.....
Εννοείται πως προτιμώ να περάσω μια βραδιά στον Ζαγοραίο ή στον Ρεπάνη παρά στο Λεμπέση. Αυτοί οι δύο δεν ήταν ποτέ αγαπημένοι μου, αλλά σε σύγκριση με τον Λεμπέση έχουν κάποια σχέση με τη λαϊκή μουσική
και τελικά το ζουμί της όλης υπόθεσης είναι αυτό. Αυτή είναι η αντίληψη που έχουν οι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα από λαϊκή μουσική, από ταβέρνα και οτιδήποτε σχετικό...Thwdwris έγραψε: Κατα την γνωμη μου, οι παλιοτεροι πηρανε ολα τα μυστικα, κολπα και κουρδισματα που γνωριζανε μαζι τους στο ταφο. Οπος και οι παλιοι οργανοποιοι σαν τον Ζωζεφ για παραδειγμα.
Το μυστικό των παλιών φίλε μου, δεν ήταν τεχνικής φύσεως. Ούτε τα κουρδίσματα δηλάδή ούτε μυστικά και κόλπα περίεργα.....Όσα υπήρχαν τότε υπάρχουν και τώρα. Όλοι οι μεγάλοι παίχτες έχουν τα δικά τους κόλπα και αυτό θα γίνεται πάντα. Και στο μέλλον.
Το βασικό συστατικό των παλιών (αλλα΄και των νέων καλών λαϊκών μουσικών) είναι ότι παίζανε και τραγουδάγανε επειδή γουστάρανε, επειδή θέλανε να ευχαριστήσουν τον κόσμο και την παρέα τους γιατί ήταν μερακλήδες! και γι αυτό ακριβώς παίζανε όπως γουσταρανε χωρίς να κάθονται να βάζουν τα mp3 στη αργή αναπαραγωγή για να ανακαλύψουν κρυμμένα μυστικά......
Re: Mitzithras
Γιατί δηλαδής τι έχουν ο Ζαγοραίος και ο Ρεπάνης:Εύκαιρος έγραψε:Εννοείται πως προτιμώ να περάσω μια βραδιά στον Ζαγοραίο ή στον Ρεπάνη
και για να κλείσει το loop συνεχίστε να διαβάζετε από εδώ