Δισκογραφια Καβουρα

Kάποιος βάζει πληροφορίες,στοιχεία,φωτο , οι άλλοι ας συμπληρώνουν να μαζέψουμε όσο περισσότερα μπορούμε.
Μήνυμα
Συγγραφέας
Rumeliotis
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#15 Δημοσίευση από Rumeliotis »

Να εισαι καλα Βασιλη

Εμειναν τα παρακατω ποιος θα συνεχιση το Θεαρεστο εργο Ευχαριστουμε Προκαταβολικα

57. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ--ΒΟΤΑΝΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ (Περιστερη) 1938 Β21957
59. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ--ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΩ (Σκαρβελη) 1936 Β21904
60. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ--ΔΕΝ Μ'ΩΦΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΑ (Καβουρα-Στ. Περπινιαδη) 1939 GA7277
61. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ--ΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ με Καριβαλη (Δερεμπεη)1938 GA7160
62. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ--ΕΝΑ ΒΡΑΔΑΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΔΩ με Κ. Χατζη (Περιστερη) 1938 GA7169
66. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ--ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ (Παπαζογλου) 1936 GA1926
69. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ--ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ με Περδικοπουλο(Δραγατσης) 1937 GA7071
70. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ--ΜΑΥΡΟΜΑΤΑ ΜΟΥ ΞΑΝΘΟΥΛΑ (Δραγατση) 1938 Β21940

Άβαταρ μέλους
fakk
More than 150 posts user.

#16 Δημοσίευση από fakk »

Να επιμείνω οτι λείπει και:
Ο ΚΑΗΜΟΣ του Περιστέρη

mpletsas

#17 Δημοσίευση από mpletsas »

Δε λείπει (είτε είναι όντως του Περιστέρη τελικά, είτε του Σκαρβέλη), μάλιστα είχε ανέβει διπλό, σβήστηκε το παραπανίσιο αντίγραφο στο ξεκαθάρισμα και μετά από λίγο καιρό το διπλοανέβασαν εκ νέου!

Βάλτε «καημός» στην αναζήτηση (όπως το γράφω, με «Η» και χωρίς τα εισαγωγικά φυσικά!) και μεταξύ των λοιπών αποτελεσμάτων, πρόκειται για τα ανεβάσματα στις 30/06/2005 και στις 01/05/2006. Κοιτάξτε τα σχόλια και στα δυο, και κυρίως το ιστορικό των διορθώσεων.

Είχε γίνει και παλιότερα κουβέντα γι 'αυτό το τραγούδι στο φόρουμ:

forum/vt.php?p=2453#2453

Είναι κλασσική περίπτωση τραγουδιού που είναι γνωστο με δεκαριά τίτλους. Ο Κουνάδης (συλλέκτης αρχειακού υλικού και δίσκων και επιμελητής της σειράς cd «Αρχείο ελληνικής δισκογραφίας») το αποδίδει στον Σκαρβέλη. (Κι εγώ όπως το ακούω Σκαρβέλη μου θυμίζει). Αν κάνει λάθος, δε θα είναι η πρώτη φορά απλώς θα ήθελα να δω από που βγαίνει ότι είναι του Περιστέρη (ποιός το αναφέρει ως πληροφορία δηλαδή) για να διασταυρώσουμε.

Ίσως πρόκειται για σύγχιση απο το γεγονός ότι ο Περιστέρης διευθύνει την ορχήστρα. Εν πάσει περιπτώσει, ας το ξεκαθαρίσουμε εδώ στο φόρουμ πριν γίνει οποιαδήποτε περαιτέρω διόρθωση στη βάση.

ΥΓ Όταν κάνουμε αναζήτηση, ας έχουμε υπόψιν ότι πολλές λέξεις έχουν εναλλακτικές ορθογραφίες (πχ καημός/καϋμός, ξενιτιά/ξενιτειά/ξενητιά/ξενητειά κλπ).

Άβαταρ μέλους
Adonis
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#18 Δημοσίευση από Adonis »

Ο Θανάσης έχει ανεβάσει με τον Κάβουρα ένα τραγούδι με τίτλο "Καστανή μικρούλα" χωρίς περισσότερα στοιχεία. Ο Κουνάδης μεταξύ άλλων τραγουδιών με τον Κάβουρα, έχει τους στίχους από τα τραγούδια: "Δεν μ' ωφελεί ο κόσμος πια" και "Έλα λοιπόν μην σκέπτεσαι" εκ των οποίων συνάγεται ότι δεν πρόκειται για το "Καστανή μικρούλα". Μήπως εκ των υπολοίπων 6 που αναζητούμε είναι το "Καστανή μικρούλα"?

sakispap

#19 Δημοσίευση από sakispap »

- Ο ΚΑΗΜΟΣ (ΒΡΕ ΤΥΧΗ ΠΩΣ ΜΕ ΤΥΡΑΝΝΑΣ) (ΤΥΧΗ ΤΙ ΣΟΥ 'ΚΑΝΑ) τα κιτάπια μου λένε ότι είναι του Σκαρβέλη.

- ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ (ΘΑ ΣΤΟ ΛΥΣΩ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ) του Παπάζογλου: η εκτέλεση με τον Γιώργο Κάβουρα (1936, ODEON GA 1926, υπό την διεύθυνση του Σπ. Περιστέρη) δεν βρέθηκε ακόμα.

- Το ΚΑΣΤΑΝΗ ΜΙΚΡΟΥΛΑ υπάρχει μ' αυτό τον τίτλο και είναι δημιουργία του ίδιου του Κάβουρα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βιογραφίες”