ΤΡΕΛΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ !!!

Ανακοινώσεις και τυχόν προβλήματα στη ρεμπετοσελίδα (πχ προβληματικό τραγούδι - πρόβλημα σύνδεσης - λάθος στοιχεία σε τραγούδι κλπ).
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Χρηστος ο Κωος
More than 150 posts user.

ΤΡΕΛΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ !!!

#1 Δημοσίευση από Χρηστος ο Κωος »

Νομιζω πως κατι περιεργο εχω βρει εδω και ζητω την αποψη σας

Η πρωτη και πιο τρανταχτη ειναι οτι "ανακαλυψα" το τραγουδι της Σταυροπουλου "Χωρις ελπιδα να πονω" του Κερομυτη.
Ηταν τοσο καιρο "θαμμενο" πισω απ'τον τιτλο "Διπλος καημος" και στα στοιχεια των εξωφυλλων ειχε σαν ερμηνευτρια την Γεωργακοπουλου. Αν παρατηρησετε τη φωνη αλλα και την αρχη της δευτερης στροφης ισως με δικαιωσετε.

Η δευτερη - αλλα ουχι ελασσονος σημασιας - ανακαλυψη ειναι οτι το τραγουδι της Σταυροπουλου "Καποια μικρη" του 1940 ΑΟ-2693 (Αργυρη Μπαξιβανοπουλου) ειναι το ιδιο με το "Βοτανι της καρδιας" 1946 ΑΟ-2701 (παλι του Μπαξιβανοπουλου).
Περα οτι το "Βοτανι" αρχιζει με τα λογια "Καποια μικρη..." την τραγουδιστρια συνοδευει ο Χιωτης οπως και στο αλλο. Ομως το πιο τρανταχτο ειναι οτι στην πισω πλευρα και των δυο δισκων υπαρχει το τραγουδι "Η Μαρικα η μαυροφορα"

Ειναι τυχαια ολα αυτα ??? Ακουω αποψεις

Υ.Γ. Για περισσοτερες λεπτομερειες ριχτε μια ματια στη δισκογραφια της Σταυροπουλου (περιοδικο Λαικο Τραγουδι τευχος Νο 3 σελ. 32) αλλα ακουστε προσεχτικα και τα τραγουδια !!!! :)
"...παλιοζωη, ψευτη ντουνια και παλιοκοινωνια .."

sakispap

Re: ΤΡΕΛΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ !!!

#2 Δημοσίευση από sakispap »

Χρηστος ο Κωος έγραψε:Νομιζω πως κατι περιεργο εχω βρει εδω και ζητω την αποψη σας

Η πρωτη και πιο τρανταχτη ειναι οτι "ανακαλυψα" το τραγουδι της Σταυροπουλου "Χωρις ελπιδα να πονω" του Κερομυτη.
Ηταν τοσο καιρο "θαμμενο" πισω απ'τον τιτλο "Διπλος καημος" και στα στοιχεια των εξωφυλλων ειχε σαν ερμηνευτρια την Γεωργακοπουλου. Αν παρατηρησετε τη φωνη αλλα και την αρχη της δευτερης στροφης ισως με δικαιωσετε.

Η δευτερη - αλλα ουχι ελασσονος σημασιας - ανακαλυψη ειναι οτι το τραγουδι της Σταυροπουλου "Καποια μικρη" του 1940 ΑΟ-2693 (Αργυρη Μπαξιβανοπουλου) ειναι το ιδιο με το "Βοτανι της καρδιας" 1946 ΑΟ-2701 (παλι του Μπαξιβανοπουλου).
Περα οτι το "Βοτανι" αρχιζει με τα λογια "Καποια μικρη..." την τραγουδιστρια συνοδευει ο Χιωτης οπως και στο αλλο. Ομως το πιο τρανταχτο ειναι οτι στην πισω πλευρα και των δυο δισκων υπαρχει το τραγουδι "Η Μαρικα η μαυροφορα"

Ειναι τυχαια ολα αυτα ??? Ακουω αποψεις

Υ.Γ. Για περισσοτερες λεπτομερειες ριχτε μια ματια στη δισκογραφια της Σταυροπουλου (περιοδικο Λαικο Τραγουδι τευχος Νο 3 σελ. 32) αλλα ακουστε προσεχτικα και τα τραγουδια !!!! :)
Χρήστο, θα προσπαθήσω να βοηθήσω λίγο, μήπως και δοθούν απαντήσεις στις απορίες σου:

Στη πρώτη περίπτωση: ΔΙΠΛΟΣ ΚΑΫΜΟΣ (ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΠΟΝΩ)
Υπάρχει στο CD "ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΕΡΟΜΥΤΗΣ" με το όνομα της Σταυροπούλου, κανονικά. Δεν ξέρω που βρήκες το όνομα της Γεωργακοπούλου!

Στη δεύτερη περίπτωση: ΤΟ ΒΟΤΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Υπάρχει στο CD "WOMEN OF REMBETICA" του Τσάρλυ, με τον παραπάνω τίτλο και με στοιχεία δίσκου: Σεπτ. 1940, HMV AO 2701.
Εδώ προφανώς η χρονολογία δεν συνάδει με τον αριθμό σειράς. Προφανώς η σωστή είναι 1946.
ΟΜΩΣ, αν το ΒΟΤΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ είναι ακριβώς το ίδιο με το ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΗ που προαναφέρεις (και που προσωπικά δεν το έχω και το αγνοώ), ΤΟΤΕ, ο αριθμός σειράς που δίνεις γι' αυτό (ΑΟ-2693), που είναι του 1940, μας οδηγεί πιθανώτατα στο εξής συμπέρασμα:
Κυκλοφόρησε το τραγούδι με τίτλο ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΗ για λίγο διάστημα, το 1940 (περίπου ένα μήνα: Σεπτέμβριος κατά τον Τσάρλυ, Οκτώβριος η κήρυξη του πολέμου. Ή έστω, αν θέλεις και μέχρι τον Απρίλη του 1941 που έγινε η κατάληψη της χώρας από τους Γερμανούς).
Στη συνέχεια, με το άνοιγμα των δισκογραφικών εταιρειών (Καλοκαίρι του 1946) και από τα πρώτα μεταπολεμικά, χτυπήθηκε και κυκλοφόρησε με άλλο τίτλο (ως ΒΟΤΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ), με τους ίδιους -βέβαια- συντελεστές και με νέο αριθμό σειράς , τον ΑΟ-2701, στοχεύοντας ασφαλώς στο εμπορικό κέρδος.
Με την συλλογιστική αυτή, νομίζω πως δεν υπάρχει κανένα μυστήριο.

Αν όμως τώρα, μου πεις πως έχεις το ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΗ και είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από το ΒΟΤΑΝΙ, τότε δεν χρειάζεται καμιά ανάλυση και σύνθεση του πράγματος! Το πράγμα είναι και πάλι ξεκάθαρο. Απλά, μας το ανεβάζεις για να κρίνουμε κι εμείς του λόγου το ασφαλές!! :D

Άβαταρ μέλους
Χρηστος ο Κωος

#3 Δημοσίευση από Χρηστος ο Κωος »

Σακη καταρχας να σ'ευχαριστησω που απαντησες αλλα μαλλον με μπουρδουκλωσες !!!

Αν μιλαμε για το ιδιο CD Στελιος Κερομυτης Αφοι Φαληρεα 421 τοτε ή εχεις πιο ενημερωμενη εκδοση ή ειδες λαθος τραγουδι.
Το συγκεκριμενο αριθμος track 13 γραφει και μεσα και εξω και στα Ελληνικα και στα Αγγλικα το ονομα της ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και οχι της Σταυροπουλου.
Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι οποιος ανεβασε το τραγουδι στη σελιδα εβαλε σαν ερμηνευτρια την Γεωργακοπουλου - δες το ιστορικο διωρθωσεων

Τωρα οσον αφορα το αλλο θεμα με το "βοτανι". Δεν εχω αλλο τραγουδι αλλα κατεληξα σ'αυτα τα συμπερασματα βασει των στοιχειων του Λαικου τραγουδιου οπως προανεφερα. Τα στοιχεια εχουν ως εξης:

ΑΟ-2693 Καποια μικρη (Αρ.Μπαξιβανοπουλος) Νταιζη Σταυροπουλου Μ.Χιωτης
ΑΟ-2693 Η Μαρια η μαυροφορα (Αρ.Μπαξιβανοπουλος) Νταιζη Σταυροπουλου Μ.Χιωτης
.....
ΑΟ-2701 Το βοτανι της καρδιας μου (Αρ.Μπαξιβανοπουλος) Νταιζη Σταυροπουλου Μ.Χιωτης
ΑΟ-2701 Η Μαρια η μαυροφορα (Αρ.Μπαξιβανοπουλος) Νταιζη Σταυροπουλου Μ.Χιωτης

(Οπως τυχον βλεπουν οσοι εχουν το περιοδικο αντεγραψα το σημειο εκεινο οπως εκδοθηκε)

Θα συμφωνησω μαζι σου για την μεταπολεμικη επανεκδοση που ειναι πολυ λογικη, ομως ειναι τυχαιο το "Βοτανι της καρδιας" που ανεβηκε στη σελιδα να ξεκινα με τη φραση "Καποια μικρη ..." και να εχει ιδιους συντελεστες και επισης ιδιο τραγουδι στην πισω πλευρα ??
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Χρηστος ο Κωος την 17 Μάιος 2006 11:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Χρηστος ο Κωος

#4 Δημοσίευση από Χρηστος ο Κωος »

Ανακαλυψεων συνεχεια ....!!!

Σκαλιζοντας τη δισκογραφια της Σταυροπουλου, επεσε το ματι μου πανω σ'ενα τραγουδι των Σεμση-Στελλακη - "Με μπερδεψαν τα ματια σου" - και μου κινησε την περιεργεια το ονομα του τραγουδιστη που κανει β' φωνη στη Σταυροπουλου.
"Π.Στυλιανιδης" γραφει το βιβλιαρακι, κανενα στοιχειο γι'αυτον τον "αγνωστο" τραγουδιστη αλλα ουτε και καποια αλλη συμμετοχη στη δισκογραφια.
Ε λοιπον νομιζω πως ελυσα το μυστηριο !!! Παιδια χωρις αμφιβολια ειναι ο Στελλακης !!!

Τι με οδηγησε ομως εκει ?

1. Οτι ειναι συνδημιουργος του τραγουδιου.

2. Το Π.Στυλιανιδης μου θυμισε λιγο το Π.Φωτης=Φωτης Πολυμερης οποτε Π.Στυλιανιδης=Στελλακης Περπινιαδης

3. Αν παρατηρησετε τη φωνη του Στελλακη θα δειτε οτι τη χαρακτηριζει μια εμφαση στα συριστικα συμφωνα - αντε να θυμηθουμε λιγο τον Τριανταφυλλιδη - (σ,ζ) οπως και ο τραγουδιστης που ακουγεται.

Εχοντας λοιπον αυτα υποψιν εκανα το εξης πειραμα :

Χαμηλωσα τα μπασα στον ισοσταθμιστη (equaliser) και απομακρυνθηκα απο την ηχητικη πηγη ωστε να ακουγεται περισσοτερο η β'φωνη - δοκιμαστε το και θα δειτε - και ω του θαυματος !!!

Στελλακης με τα ολα του !!!!

Αναμενω αντιδρασεις σας ....

sakispap

#5 Δημοσίευση από sakispap »

Χρηστος ο Κωος έγραψε:Σακη καταρχας να σ'ευχαριστησω που απαντησες αλλα μαλλον με μπουρδουκλωσες !!!

Αν μιλαμε για το ιδιο CD Στελιος Κερομυτης Αφοι Φαληρεα 421 τοτε ή εχεις πιο ενημερωμενη εκδοση ή ειδες λαθος τραγουδι.
Το συγκεκριμενο αριθμος track 13 γραφει και μεσα και εξω και στα Ελληνικα και στα Αγγλικα το ονομα της ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και οχι της Σταυροπουλου.
Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι οποιος ανεβασε το τραγουδι στη σελιδα εβαλε σαν ερμηνευτρια την Γεωργακοπουλου - δες το ιστορικο διωρθωσεων

Τωρα οσον αφορα το αλλο θεμα με το "βοτανι". Δεν εχω αλλο τραγουδι αλλα κατεληξα σ'αυτα τα συμπερασματα βασει των στοιχειων του Λαικου τραγουδιου οπως προανεφερα. Τα στοιχεια εχουν ως εξης:

ΑΟ-2693 Καποια μικρη (Αρ.Μπαξιβανοπουλος) Νταιζη Σταυροπουλου Μ.Χιωτης
ΑΟ-2693 Η Μαρια η μαυροφορα (Αρ.Μπαξιβανοπουλος) Νταιζη Σταυροπουλου Μ.Χιωτης
.....
ΑΟ-2701 Το βοτανι της καρδιας μου (Αρ.Μπαξιβανοπουλος) Νταιζη Σταυροπουλου Μ.Χιωτης
ΑΟ-2701 Η Μαρια η μαυροφορα (Αρ.Μπαξιβανοπουλος) Νταιζη Σταυροπουλου Μ.Χιωτης

(Οπως τυχον βλεπουν οσοι εχουν το περιοδικο αντεγραψα το σημειο εκεινο οπως εκδοθηκε)

Θα συμφωνησω μαζι σου για την μεταπολεμικη επανεκδοση που ειναι πολυ λογικη, ομως ειναι τυχαιο το "Βοτανι της καρδιας" που ανεβηκε στη σελιδα να ξεκινα με τη φραση "Καποια μικρη ..." και να εχει ιδιους συντελεστες και επισης ιδιο τραγουδι στην πισω πλευρα ??
Χρήστο στο πρώτο έχεις δίκιο. Δηλαδή, ανέτρεξα στα στοιχεία του CD και βλέπω ότι πράγματι αναγράφει Γεωργακοπούλου. Βλέπω όμως ότι εγώ με στυλό έχω διαγράψει το Γεωργακοπούλου και το διόρθωσα σε Σταυροπούλου (και στο εξώφυλλο και στο συνοδευτικό βιβλιαράκι)!! Την ίδια ακριβώς πληροφορία έχω και στη βάση δεδομένων!!! Λεπτομέρεια που την είχα εντελώς ξεχάσει. Όμως, δεν ξέρω που τη βρήκα την πληροφορία αυτή!!!! Ακούγοντας το τραγούδι ή κάπου γραμμένη? Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι, θα σε γελάσω. Πάντως προσωπικά, ακούγοντας το τραγούδι, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται για τη Νταίζυ. Τη φωνή της (σχεδόν πιστό αντίγραφο του Στράτου - εξ' ου και "Θηλυκός Στράτος") την ξεχωρίζω πάντα. Όπως, εξ' άλλου, και της Ιωάννας!

Τώρα για τα άλλα τραγούδια (που για μένα δεν χωράει αμφιβολία), είναι ...ένα και το αυτό τραγούδι, όπως τα ανέλυσα παραπάνω. Και το γεγονός ότι το ΒΟΤΑΝΙ αρχίζει με το "Κάποια μικρή" απλά το επιβεβαιώνει!! :) :)
Απλά το "Λαϊκό Τραγούδι", ή μάλλον ο συντάκτης της εργογραφίας της Νταίζης, δεν "σκοτίστηκε" να κάνει την έρευνα και την ανάλυση που έκανα εγώ παραπάνω, και ...τσουπ, τα 'βγαλε δύο τα τραγούδια !!! :P
(Αν δεν είναι έτσι, να μου τρυπήσεις τη μύτη....!!!!!!!!!!). Μη το ψάχνεις....

Άβαταρ μέλους
ntouzenis

#6 Δημοσίευση από ntouzenis »

Κι εγω συμφωνω με την εικασια του Σακη σχετικα με το "Βοτανι" περι επανεκδοσης και επαυξανω και στο Χρηστο οτι ειναι το ιδιο τραγουδι
με το "Καποια μικρη" !!
Επισης να συμπληρωσω οτι η προπολεμικη Γεωργακοπουλου σε ηλικια καπου 18-19 χρονων ισως και μικροτερη (το κρυβαν τοτε σαν μικρη που ηταν και σημερα για τον αντιθετο λογο-καλα να ειναι παντα η κυρια Ιωαννα !) ηταν λοιπον η φωνη της αντιγραφο της Νταιζης.
Απο την πρωτη φορα που ξεκαθαρισα ποια τραγουδια της Ιωαννας ειναι προπολεμικα το εχω εντοπισει αυτο. Ηταν μαγγιορικη η φωνη της οπως της Νταιζης που εκανε κολλητη παρεα με Δελια, Τσιτσανη και ολο το συναφι.
Μεταπολεμικα η Γεωργακοπουλου εγινε πιο μελωδικη με τα βιμπρατα της, τα ετσι τα αλλιως της και καθιερωσε το δικο της πανεμορφο ηχοχρωμα.

Άβαταρ μέλους
max
Επικοινωνία:

#7 Δημοσίευση από max »

Ντουζένη στα Χανιά μένεις ?

Παίζεις κανά όργανο?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις - Προβλήματα - Διορθώσεις”