Όριο στο κατέβασμα

Ανακοινώσεις και τυχόν προβλήματα στη ρεμπετοσελίδα (πχ προβληματικό τραγούδι - πρόβλημα σύνδεσης - λάθος στοιχεία σε τραγούδι κλπ).
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
mpletsas
More than 150 posts user.

Όριο στο κατέβασμα

#1 Δημοσίευση από mpletsas »

Βάλαμε ένα (όχι αυστηρό) όριο στο κατέβασμα γιατί συχνά συνέβαινε το εξής:

Κάποιος καινούργιος θαμώνας που είχε μόλις ανακαλύψει τη σελίδα (ή και κάποιοι παλιότεροι) να πέφτει με τα μούτρα στο κατέβασμα και να κατεβάζει 100άδες μέσα σε λίγα λεπτά, συχνά δυο-δυο και τρία-τρία ταυτόχρονα (με χρήση download manager). Το αποτέλεσμα ήταν ότι η σελίδα μπούκωνε και γινότανε αργή ακόμα και στο απλό σερφάρισμα για όλους τους άλλους θαμώνες. Όταν μάλιστα συνέπιπταν δύο μαζί τέτοιοι, παραγίνονταν το κακό.

Για να μην έχουμε τέτοια προβλήματα το φτιάξαμε να υπάρχει κυλιόμενο όριο 240 τραγουδιών ανα δίωρο σε κάθε χρήστη (τόσο ανά λογαριασμό στη σελίδα, όσο και ανά IP). Τί σημαίνει αυτό το εξηγώ παρακάτω με ένα παράδειγμα. Θα δείτε ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο κατέβασμα στο 99% των περιπτώσεων:

Κάθε φορά που κάποιος πάει να κατεβάσει, το σύστημα κοιτάει: «Πόσα έχει κατεβάσει αυτός στο τελευταίο δίωρο;» Αν δεν έχει κατεβάσει 240 ή παραπάνω, τον αφήνει, αλλιώς τον κόβει και πρέπει να περάσει λίγη ώρα.

Όταν λέμε κυλιόμενο εννοούμε ότι κάθε φορά μετράει τις δύο ώρες από την στιγμή που πάει ο άλλος να κατεβάσει.

Πχ αν είχαμε κυλιόμενο όριο τα 4 τραγούδια ανα δίωρο και κάποιος είχε κατεβάσει τραγούδια στις εξής χρονικές στιγμές:

08:50
09:10
09:11
09:20
10:50

και πήγαινε να κατεβάσει ξανά στις 11:00, τα κατεβάσματα του τελευταίου διώρου θα ήταν αυτά που είναι με κόκκινο. Είναι 4, δηλαδή, έπιασε το όριο και το σύστημα δε θα τον άφηνε.

Αν περίμενε λίγο και ξαναδοκίμαζε στις 11:15, τα κατεβάσματα του τελευταίου διώρου θα ήταν μόνο δύο, αυτά που φαίνονται παρακάτω με κόκκινο:

08:50
09:10
09:11
09:20
10:50

Οπότε θα μπορούσε να κατεβάσει.

Γενικά, άμα κάνετε τη διαίρεση, αρκεί να αφήνετε μισό λεπτό κενό ανάμεσα στα κατεβάσματα και θα μπορείτε να κατεβάζετε μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία, χωρίς να σας πιάσει ο «κόφτης».

Επίσης επαναλαμβάνω ότι το όριο είναι τόσο ανα λογαριασμό στη σελίδα όσο και ανα IP (=υπολογιστή από τον οποίο μπαίνει ο άλλος στο ιντερνέτ, για να το πω χοντρικά). Άρα δεν ωφελεί να ανοίξει κάποιος πολλαπλούς («μούφα») λογαριασμούς στη σελίδα για να παρακάμψει το όριο.

Άβαταρ μέλους
georgalasg
More than 150 posts user.

#2 Δημοσίευση από georgalasg »

Φίλε Μπλέτσα μια ερώτηση.
Επειδη μέχρι τώρα δεν εχω κατεβάσει πολύ πράγμα και μιας και στη δουλεια εχω μια αξιοπρεπη συνδεση εχω σκοπό να αρχίσω τα κατεβάσματα.

Αν χρησιμοποιήσω καποιο download manager και βάλω πχ 300 τραγούδια θα κατεβάσει τα 200 και μετα θα σταματήσει. Οταν περασει καποια ώρα θα αρχίσει να ξανακατεβάζει ή θα πρέπει να ξαναδώσω τα επομενα 100 τραγούδια που δεν κατέβηκαν; Δηλαδή θα κατεβουν αυτόματα;

Επισης υπάρχουν κάποια προγράμματα που κατεβάζουν ολόκληρες σελίδες ή μερη τους . Με αυτο το τρόπο υπάρχει πρόβλημα για τη σελίδα; Πάντα βέβαια με αρκετά αργή ταχύτητα (δε νομίζω η ταχύτητά μου να δημιουργήσει πρόβλημα)
Αν και μάλλον δε νομίζω να καταφερω να κατεβάσω 200 σε δυο ώρες. Ειπαμε αξιοπρεπη συνδεση αλλα οχι και τοσο γρήγορη

Ευχαριστώ....
Τρίχορδο και ξερό ψωμί

Άβαταρ μέλους
Admin
Site Admin
Επικοινωνία:

#3 Δημοσίευση από Admin »

Μειώσαμε το χρονικό παράθυρο στη μία ώρα (από δίωρο που ήταν) και το όδιο πλέον είναι 120 ανά ώρα. Δηλαδή δεν αλλάξαμε και τίποτα, πάλι στο δίωρο 240 βγαίνουν. Απλώς προηγουμένως μπορούσε κάποιος μέσα στην πρώτη ώρα να κατεβάσει και τα 240 μαζεμένα και να μας μπουκώσει (έχει συμβεί), ενώ τώρα κατανέμεται καλύτερα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις - Προβλήματα - Διορθώσεις”