Υποσελίδα με Παραδοσιακά

"Κονσούλτο"
Μήνυμα
Συγγραφέας
sakispap
More than 150 posts user.

#15 Δημοσίευση από sakispap »

Βρε παιδιά, δεν είστε υποχρεωμένοι, αλλά καλό είναι να δείτε το προηγούμενό μου posting! :o

Ο λόγος που το αναφέρω είναι ότι, αυτά που λέτε ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ είναι μπερδεμένα Παραδοσιακά και ...Δημοτικά!!! :shock:
Και οι στατιστικές σας, συνεπώς, ...πάνε στο βρόντο.... :cry:

Άβαταρ μέλους
KONSTANTINOS
More than 50 posts user

#16 Δημοσίευση από KONSTANTINOS »

Καλησπέρα και απο μενα. Προσωπικα θα συμφωνησω με την Αγγελική. Εφοσον δεν υπαρχει προβλημα απο άποψη κατασκευης, για ποιο λογο να μη γινει? Αλλωστε υπάρχη ηδη ο χαρακτηρισμος "Παραδοσιακα" σε αρκετα τραγουδια. Κακο δεν κανει, αντιθέτος διευκολυνει τα ατομα που καλως ή κακος θέλουν να επικεντρωθούν σε καποια συγκεκριμένα ακουσματα.

Billaras
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#17 Δημοσίευση από Billaras »

Μετα από τα στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχει τελικα ενδιαφέρον για τα παραδοσιακά. από πολλούς θαμώνες.

Παρόλαυτά, η πρόταση διαχωρισμού Παραδοσιακών-Ρεμπέτικων είναι πολύ καλή και αν ειναι κάτι εφικτό προγραμματιστικά θα ψηφιζα ότι πρέπει να γίνει.

Το θέμα θα καταλήξει σαν τον διαχωρισμό Κρατους-Εκκλησίας στο τέλος. :wink:

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
Επικοινωνία:

#18 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Παιδιά συμφωνώ κι εγώ με την πρόταση της Αγγελικής και μέσες άκρες το είχα προτείνει κι εγώ παλιότερα. Προσωπικά δεν είμαι φαν του "δημοτικού", κυρίως για λόγους θεματολογίας, αλλά αυτή είναι απλά μια άποψη και δεν έχει νόημα να την αναλύσω... Κάπου τέθηκε σωστά, "περί ορέξεως...".
Εκτός των άλλων όμως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει υποδομή για τα δημοτικά, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να εμφανίζονται με την ένδειξη "άλλος καλλιτέχνης", σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, κάτι που μόνο ελκυστικό δεν είναι.
Αν δεν δημιουργεί πρόβλημα στη σελίδα (όπως προείπαν τα παιδιά όση ώρα έγραφα το post :D )δεν βλέπω το λόγο να μην γίνει ο διαχωρισμός. Πόλλους θα εξυπηρετήσει και μάλλον κανέναν δεν θα δυσαρεστήσει ή δυσκολέψει...
Το μπαλάκι πάει στους admin που τραβάνε και το κουπί!

Σωτήρης

mpletsas

#19 Δημοσίευση από mpletsas »

Σάκη νομίζω ότι η δική σου ορολογία είναι εσφαλμένη. Ξεκαθαρίζω:

Στη σελίδα, παραδοσιακά λέμε αυτά για τα οποία δεν υπάρχει γνωστός συνθέτης. Γι'αυτό στη στήλη συνθέτης βάζουμε με κεφαλαία γραμματα: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ.

Τα «δημοτικά» (κλαρίνα, βιολιά κλπ με θεματολογία από την ύπαιθρο) είναι ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ των παραδοσιακών. Αυτά που εσύ θεωρείς ότι θα έπρεπε να μονοπωλούν τον όρο «παραδοσιακά» λέγονται επί το ορθότερον «αστικά παραδοσιακά» ή «αδέσποτα ρεμπέτικα». Για να το κάνω ακόμα πιο λιανά:

(ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ)=(ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ)+(ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ)

Επίσης υπάρχουν τραγούδια με ύφος και θεματολογία δημοτικών της υπαίθρου στο όνομα συνθετών. Αυτά είτε είναι όντως δικές τους συνθέσεις είτε πρόλαβαν και κόλλησαν το όνομά τους δίπλα πρώτοι. Αυτά συνήθως στη στήλη συνθέτης αναφέρουν το αντίστοιχο όνομα.

Αν βάζαμε κι αυτά μέσα, τα αντίστοιχα νούμερα που ανέφερα πριν θα ήταν ανεβασμένα.

Τέλος πάντων, κατά τη γνώμη μου, παλιότερα είχε ζητηθεί από μερικούς θαμώνες να πάρουν πόδι τα δημοτικά. Τώρα το αίτημα είναι σε «αφού δε γίνεται να τα στείλουμε, ας γίνει κάπως να μην τα βλέπουμε καθόλου μπροστά μας».

Επειδή έχουμε πολλά να κάνουμε από εργασίες στη σελίδα και είμαστε λίγοι, χρειάζεται κάθε φορά να αφιερώνουμε τον χρόνο μας εκεί που θα φέρει τα περισσότερα αποτελέσματα. Γι'αυτό μερικές βελτιώσεις χρονίζουν. Αυτιά έχουμε, πρώτα όμως θα το συζητήσουμε κάτι εκτενώς μεταξύ μας και μετά θα το ανακοινώσουμε στο φόρουμ.

Θα γίνουν διάφορα για την ταξινόμηση αλλά θα γίνουν με γνώμωνα την καλύτερη αναζήτηση στην κατηγορία ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ (στο ίδιο επίπεδο που μπορεί να γίνει για τα «ρεμπέτικα» των γνωστών συνθετών). Δεν θα γίνουν με γνώμωνα να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα ένας θαμώνας που δεν γνωρίζει τίποτα για την παραδοσιακή μουσική (όπως πολλοί Έλληνες πλέον, νέοι και γέροι) παρά στερεότυπα, να «πέσει» τυχαία πάνω σε ένα ωραίο δημοτικό και να γνωρίσει κάτι καινούργιο γι'αυτόν.

Υπάρχουν κι άλλα πράματα πέρα από τα μπουζούκια. Η «μονοκαλλιέργεια» του μπουζουκιού (από τον καιρό της λογοκρισίας του δικτάτορα Μεταξά) έδωσε αυτά που έδωσε ως καρπούς αλλά έκοψε της ρίζες του δέντρου και «στέγνωσε» την έμπνευση. Σε συνδυασμό με το «σνομπάρισμα» των δημοτικών από τους αστούς που μαϊμουδίζανε τας ευρώπας από τη μία και με την «ινδοποίηση» από την άλλη, επέφερε σύντομα σκυλίλα μαύρη.

Η τελευταία παράγραφος είναι αποκλειστικά δικές μου απόψεις και δεν ισχυρίζομαι ότι εκφράζουν τη σελίδα ή τον αντμίν.

Rempetis
More than 50 posts user

#20 Δημοσίευση από Rempetis »

Φίλε Μπλέτσα
Θα συνφωνήσω μαζί σου σε όλα τα παραπάνω και προσυπογράφω κι εγώ την τελευταία παράγραφο.
Επίσης θα μπορούσα να συμπληρώσω και αρκετά ακόμα,αλλά δε νομίζω οτι πρέπει να ανοίξουμε ατέρμονες συζητήσεις περί κατηγοριοποίησης του Παραδοσιακού και Δημοτικού τραγουδιού.
Άλλωστε ο καθένας έχει τις απόψεις του και είναι απόλυτα σεβαστές.

Μία παρατήρηση μόνο από κάτι που έγραψε ο Billaras:

"Βαζεις ενα keyword να βρεις το τραγούδι που θέλεις και βγαίνουν και άλλα 100 "σκουπιδάκια" απο τα παραδοσιακά και εκεί που το search ειναι μισό λεπτό υπόθεση καταντάει εφιαλτης."

Είπα να μην το σχολιάσω,αλλα με πείραξε το"σκουπιδάκια",ας είναι και σε εισαγωγικά.
Λίγο σεβασμός,εστω και σ' αυτό το "μικρο" ποσοστό που ακούει,ανεβάζει
η κατεβάζει Παραδοσιακα
Πάντα φιλικά
Βαγγέλης

Billaras
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#21 Δημοσίευση από Billaras »

Πολυ ευαίσθητος μας βγήκες ρε rempetis και παραξηγιεσαι εύκολα. Μήπως θέλεις και ΠΡΟΔΕΡΜ? Ποιος μίλησε γι αυτούς που κατεβάζουνε παραδοσικα ρε? Είπα γω τιποτα για αυτούς? Αν για μένα είναι σκουπιδάκια εσένα τι σε κόφτει? Ε? Και επιπλεόν τι τον νοιάζει αυτόν που ακούει παραδοσιακά αν εγώ τα λέω σκουπιδάκια εντός ή εκτός εισαγωγικών? Θα μας τρελάνεις φιλαράκι? Αντε κανε μου τη χάρη σε παρακαλώ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”