Γκρεμιζουν την Αθηνα τη παλια

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
sakispap
More than 150 posts user.

#8 Δημοσίευση από sakispap »

Πριν από ώρα έδωσα τα στοιχεία του τραγουδιού στο chat, τα δίνω κι εδώ για να μείνουν:

ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ [Γ. Μητσάκη: στίχοι - μουσική] (Μανώλης Αγγελόπουλος - Πίτσα Νέγκρι) (1960, COLUMBIA DG 7533).

Γιωργος

#9 Δημοσίευση από Γιωργος »

ευχαριστω...εχω ακουσει και μια εκτελεση που πρεπει να τραγουδαει ο ιδιος ο Μητσακης σε συναυλια
αν ειναι καποιος σε μουσικο σχημα που να ψαχνει για μπουζουκακι(τριχορδο).....ευχαριστως να βοηθησουμε!!

ΥΓ. προσφερομαι ως οργανοπαιχτης...δεν πουλαω το μπουζουκι μου...

Άβαταρ μέλους
georgalasg

#10 Δημοσίευση από georgalasg »

Ευχαριστώ πολυ. Να σαι καλά :D
Τρίχορδο και ξερό ψωμί

mpletsas

#11 Δημοσίευση από mpletsas »

Αν όντως είχε ξανανέβει και σε προηγούμενη φάση και σβήστηκε από τον Admin, τότε είμαι 99% σίγουρος ότι δεν σβήστηκε ούτε επειδή είναι του 1960 ούτε για τον ήχο του. Νομίζω ότι ο λόγος κάνει μπαμ και απορώ πως δε βρέθηκε κανένας από όσους ξέρανε το τραγούδι (εγώ δεν το είχα υπόψιν πιο πριν) να βγάλει τους υπολοίπους από την απορία γιατί άραγε να είχε σβηστεί. Και γιατί δεν υπήρξε καμία αναφορά στο ποιός το τραγουδάει από κανέναν (παρά μόνον αφότου ανέβηκε και αυτό πάλι μόνον αφότου ρώτησα στο τσατ....).

Ο λόγος είναι ότι τραγουδάει ο Αγγελόπουλος, που έκανε καριέρα με ρεπερτόριο που απέχει παρασάγγας από τις μουσικές που παίζουν στη σελίδα. Το συγκεκριμένο συμπαθές τραγουδάκι σε καμία περίπτωση δεν μου φαίνεται ούτε σκυλέ, ούτε ινδολαϊκό, ούτε γυφτολαϊκό για να φάει σουτ με τη μία για κάποιον από αυτούς τους λόγους (ούτε και ρεμπέτικο μου φαίνεται όμως, μάλλον σαν ρετρό-αναφορά στο είδος). Όμως (και άν ακόμα δεχτούμε ότι ταιριάζει στη σελίδα) δημιουργεί προηγούμενο για το ανέβασμα Αγγελόπουλου και σύντομα θα πήξουμε στον Αγγελόπουλο (τα'χουμε δει στην πράξη αυτά...). Είμαι σίγουρος ότι γι'αυτό το είχε σβήσει ο Μαξ.

Αν λοιπόν οι λόγοι για τους οποίους σβήστηκε την πρώτη φορά δεν παύουν να υφίστανται και κατά το δεύτερο ανέβασμα, γιατί να ξανανεβαίνει; Στο μεταξύ ο αποστολέας πέρασε μέσα ως τραγουδιστή τον Μητσάκη. Ακούγοντας δε μου έκανε με τίποτα για Μητσάκης η φωνή (ούτε για Αγγελόπουλος γιατί δεν είχε λαρυγγισμούς κλπ αλλά δεν είμαι και εξπέρ στον Αγγελόπουλο - όποτε παίζει στο ράδιο αλλάζω σταθμό άλλωστε!). Τον ρώτησα στο τσατ: «Ποιός τραγουδάει; Γιατί έκανες λάθος νομίζω.» Και παίρνω την διαβεβαίωση (!) ότι «ο Μητσάκης τραγουδάει» την οποία όμως δεν μπορούσα να δεχτώ τοις μετρητοίς, και τελικά μας προέκυψε Μανωλιός. Το θεωρώ απλώς γκάφα, δε θεωρώ πιθανόν να έγινε με πρόθεση να περάσει το τραγούδι στο «ντούκου», απλώς δείχνει κι αυτό πόσο χρειάζεται να υπάρχει έλεγχος στο ανέβασμα.

Άβαταρ μέλους
vacondios

#12 Δημοσίευση από vacondios »

sakispap έγραψε:Πριν από ώρα έδωσα τα στοιχεία του τραγουδιού στο chat, τα δίνω κι εδώ για να μείνουν:

ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ [Γ. Μητσάκη: στίχοι - μουσική] (Μανώλης Αγγελόπουλος - Πίτσα Νέγκρι) (1960, COLUMBIA DG 7533).
Ο Αγγελόπουλος είναι η πρώτη εκτέλεση?

sakispap

#13 Δημοσίευση από sakispap »

NAI, απ' όσο ξέρω.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”