Τραγούδια σε ταινίες

Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
member21
More than 100 posts user

#8 Δημοσίευση από member21 »

Παιδιά ψάχνω τα εξής:

2 τραγούδια απο ταινία που πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Χορν με την Κοντού, που κάνει συμφωνία με τον διάβολο για να ξαναγίνει νέος κλπ.

Το ενα λεγεται "πες μου μια λέξη", το αλλο δεν το θυμαμαι μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή εχει ομως διασπαρτα τις παρακατω λέξεις ".....ας είναι καλα το γινατι σου... ... εγω δεν σε παρεξηγω.. ... βαρατε βιολιτζιδες..."

Και 2 τραγούδια απο την ταινια Λατερνα φτωχεια κλπ . "τα μισοφορια" με τον Αυλωνιτη και το "ειμαι μαγκας και το κεφι μου θα κανω".

Αν τα εχει κανείς παρακαλώ ανεβάστε τα ή στειλτε τα στο homo_digital@yahoo.com
...τον τεκετζή εδιάταξαν, τις λουλαδιές ντουμπλέδες.

a.a.d.
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#9 Δημοσίευση από a.a.d. »

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Από Χατζιδάκι (ναι, το ήθελε με ι!!!), έχω πολλά. Κοίτα το e-mail σου.

a.a.d.
Επικοινωνία:

#10 Δημοσίευση από a.a.d. »

Ξέχασα. Navougodonosor (προέρχεται από τον γνωστό!!! Ναβουχοδονόσορα??), αν θέλεις το "Ποιός δρόμος" με τους Καζαντζίδη-Μαρινέλλα, των Μαρκόπουλου-Χριστοδούλου, πές μου να σου το στείλω. Είναι ,και για μένα, ωραίο τραγούδι. Βέβαια δεν είναι ρεμπέτικο, ούτε καν λαϊκό, μάλλον έντεχνη μπαλάντα.

Thwdwris
More than 50 posts user

#11 Δημοσίευση από Thwdwris »

Γεια σας παιδια!!!

Υπαρχει και μια υπεροχη ταινια "Η Παπατζιδες" 1953 με τον Σταυριδη και τον Κοκοβιο. Σε αυτο το εργο παιζει η ορχηστρα του Καλφοπουλου και τραγουδαει ο ιδιος, μια αλλη γυναικα και ο Θανασης Ευγενικος. Λενε τρια υπεροχα τραγουδια, "Ολα τα παιδια στη πιατσα", "Απτα κυταπια μου θα σε ξεγραξω" και το υπεροχο "Για μια γυναικα στη Ζωη" με τον απιθανο Θαναση Ευγενικο. Ομος το τραγουδι κοβεται οταν χωρευει ο Κοκοβιος και γυνεται τσακομος. Σε αυτην την ταινια παιζει και συμμετεχει ο ΜΠΑΤΗΣ!!! Αποτι Θυμαμαι, εχει και μια σκηνη στην φυλακη και λενε ενα πολ οραιο τραγουδι "Οτι γραφει δεν ξεγραφει".

Ειναι και μια αλλη ταινια που νομιζω λεγεται "Ο Κοκοβιος στο ναυτικο" που παιζει η ορχηστρα του Λαυκα και τραγουδαει ο Σπαγγαδωρος και ο Λαυκας "Θα σου δωσω τα παππουτσια σου στο χερι" και το πανεμορφο "Ναμουν γατος, νασουν γατα"!!!

Ο Κοκοβιος εχει γραψει και τραγουδια, και τους στιχους της "Μαγγορισας" του Παπαιωαννου που λεει "....για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους...." αν δεν κανω λαθος ειναι στοιχοι του Κοκοβιου!!!

Ειναι και κατι αλλα εργα που εχει και ειναι η ορχηστρα του Τσιτσανη με την Νινου και τον Κερομυτη και κατι αλλα με το Ντουο Χαρμα αλλα δεν τα θυμαμαι. Θα τα ψαξω και θα τα γραψω αργοτερα.

:D

a.a.d.
Επικοινωνία:

#12 Δημοσίευση από a.a.d. »

Να υπενθυμίσω ότι ο Διονύσης Δ. Μανιάτης στο βιβλίο του "Οι φωνογραφητζήδες", πλέον των στοιχείων 964 γραμμοφωνημένων τραγουδιών (δίσκοι 78 στρ.), έχει και λίστα φιλμογραφίας, 1948 έως 1962, με στοιχεία των εμφανιζόμενων συγκροτημάτων και των τραγουδιών που ακούγονται.

Άβαταρ μέλους
hondrosk

#13 Δημοσίευση από hondrosk »

Μου έδωσε ιδέα ο a.a.d.

http://www.rempetika.com/diafora/cinema.htm

(ας διαφημήσω και λίγο το site μου :D)

Άβαταρ μέλους
Εύκαιρος

#14 Δημοσίευση από Εύκαιρος »

ΣΩΣΤΟΣ hondrosk!!!!