Ανταπόκριση από πατρίδα stop αντιγράφω από "Λεξικό Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γ.Μπαμπινιώτη" stop τονίζω τα σημεία που μας αφορούν περισσότερο stop...Billaras έγραψε: Σεβασμός (δεν έχω λεξικό εδώ στην ξενητιά αλλά κάποιος μπορεί να το κοιτάξει και να συμπληρώσει)
Σελ. 1575
Σεβασμός:...2. Η φροντίδα για κάτι, ώστε αυτό να διατηρεί το κύρος του, να μη θίγεται, να μην προσβάλλεται...
...3. Ο τρόπος συμπεριφοράς που φανερώνει αναγνώριση της αξίας, της προσωπικότητας, της ιδιαιτερότητας κ.λ.π. του άλλου...
Συνεχίζω την αντιγραφή stop "Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών" stop πάλι τονίζω το καίριο σημείο stop...
Σελ. 1200
Σεβασμός:...2. Συναίσθημα ευλάβειας προς το Θεό, τους Αγίους ή προς οτιδήποτε θεωρούμε ιερό... Ο~προς τους νεκρούς
Φαντάζομαι πως αφού όλοι συμφωνούμε πως κάθε άνθρωπος είναι μια μοναδική, ξεχωριστή και ιδιαίτερη προσωπικότητα (παρ.1) οφείλουμε να τον σεβόμαστε! Κι εγώ δεν ξέρω τι έχει προσφέρει ο καθένας εδώ μέσα ή στο δρόμο που περπατάω, αλλά όταν μιλάω γι' αυτόν, δεν μιλάω περιφρονητικά και προσβλητικά επειδή μάλλον δεν είναι "...η μάνα που με γέννησε, ο Αϊνστάιν, οι φίλοι μου ή ο Μάρκος κι ο Τσιτσάνης" (κατά Billara).
Επίσης ακόμα κι αυτοί που δεν μου αρέσει να τους ακούω, ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! (Billara το ξέρω πως σε εντυπωσίασα! Υπενθυμίζω τα λόγια σου: "...Αν τωρα ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ να ακούω ρεμπέτικο...οι ρεμπέτες...είναι ίσως και ανύπαρκτα για μένα άτομα...". Ναι φίλε και η Madonna που δεν μου αρέσει εμένα δεν υπάρχει, είναι παραφιλολογία!!!)
Επίσης κατά το παρ.2 εφόσων με την συμπεριφορά μου, κάθε άλλο παρά, φροντίζω "να μη θίγεται και να μην προσβάλλεται" ένας άνθρωπος, (είτε λέγεται Ιορδάνης, είτε λέγεται Σωτήρης, είτε Βρασιδόκωστας) είμαι ασεβής!
Πουθενά, εξάλλου, δεν ξέρω να αναφέρεται, πως ασέβεια συντελείται μόνο κατά την λήψη αποφάσεωνΟ Σωτήρης, διερωτάται ".......από ποιο σημείο και μετά αρχίζει η ασέβεια και η ασυδοσία". Νομίζω ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα γιατί απλά και μόνο δεν λαμβάνονται ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...

Ελπίζω πως αυτή τη φορά είναι επαρκείς οι λόγοι για τους οποίους "...οφείλουμε σεβασμό στους γερόντους" (και στους ανθρώπους κάθε ηλικίας θα συμπλήρωνα εγώ).
Αν παρ' ελπίδα υπάρχουν κι άλλες απορίες εδώ είμαστε!
Σωτήρης
Υ.Γ.1 Πάλι από Μπαμπινιώτη! Σελ. 1822, Ύβρις:...2.Κάθετί το οποίο προσβάλλει, θίγει την αξιοπρέπεια, την τιμή κάποιου... 3. (Στην αρχαία τραγωδία) Η αλλαζονική συμπεριφορά του ανθρώπου... επέφερε την τιμωρία του...
Υ.Γ.2 Αυτό το φινάλε (...Απλα συζητάμε να περνάει η ώρα...), για κάποιο λόγο, μου θύμισε το γνωστό ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι...