Θησαυρός Ελληνικής Μουσικής

Απόψεις σας για τη σελίδα, προβλήματα που εντοπίζονται, σχόλια, παρατηρήσεις
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Adonis
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 13 Οκτ 2005 12:10 am

Θησαυρός Ελληνικής Μουσικής

#1 Δημοσίευση από Adonis »

Η σπουδαιότητα αυτού του site έχει ειπωθεί απ’ όλους. Δεν ξέρω τι σκέφτονταν οι δημιουργοί του όταν ξεκινούσαν αυτή την προσπάθεια, ίσως μια προσπάθεια συγκέντρωσης δημοτικών, παραδοσιακών, ρεμπέτικων, λαϊκών τραγουδιών ή και ακόμα να φέρουν σε επαφή, να γνωριστούν όλοι οι απανταχού φίλοι της Ελληνικής μουσικής. Αυτό που διαπιστώνω στον ένα μήνα που συμμετέχω είναι ότι αυτό το site ξεπερνά κατά πολύ τα προαναφερόμενα. Αυτό που δεν κάνει το επίσημο Ελληνικό κράτος, ένας φορέας του Υπουργείου Πολιτισμού(κάτι μου λέει αν ποτέ γινόταν δεν θα ήταν με το αζημίωτο), το έκαναν και συνεχίζουν να το κάνουν ο Admin και ο maxx(δεν γνωρίζω αν υπάρχει και άλλος συνδημιουργός).

Η συγκέντρωση όλου αυτού του υλικού αποτελεί μνημειώδες έργο. Ας πούμε κάτι σαν τον Θησαυρό της Ελληνικής γλώσσας, που δημιούργησαν στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Irvine από το 1972! Πάλι καλά που δεν μας πρόλαβαν και στα Ρεμπέτικα! Στην προσπάθεια αυτή όλοι έχουν συμμετάσχει, λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία. Ακόμα και ένα τραγούδι να έχει κάποιος στην συλλογή του πρέπει, και οφείλει να το προσθέσει στη βάση. Η διάθεσή των τραγουδιών δωρεάν, αποσκοπεί σε ένα πράγμα, να γίνει κτήμα όλων αυτός ο Θησαυρός της Ελληνικής Μουσικής. Πρέπει να διαδώσουμε σε όσους περισσότερους μπορούμε αυτό που γίνεται, να τους γνωστοποιήσουμε ότι υπάρχει κάτι μοναδικό και από εκεί και πέρα όλα θα γίνουν μόνα τους. Απλά, χωρίς τυμπανοκρουσίες να συνεχίσουμε αυτό το μαγευτικό ταξίδι και μη ξεχνάτε αγαπητοί μου φίλοι:
«Μάγκες μου συμμορφωθείτε κι αρχίστε τη δουλειά
αφήστε τα σερέτικα, σκεφθείτε λογικά
ανεβάστε κανά τραγούδι, να γλυκάνει η καρδιά
σ’ αυτόν τον κόσμο, άλλο δεν έχει μείνει πια».

Άβαταρ μέλους
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 04 Μάιος 2005 10:10 am
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

#2 Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΙΚΗ »

Adoni αυτή είναι μια όψη που δεν την είχα σκεφτεί. Έχεις δίκιο, αν και η σελίδα τυπικά δε φαίνεται πουθενά. Από ότι ξέρω υπάρχουν συλλέκτες με τεράστιες συλλογές τις οποίες όμως δε μοιράζονται. Όσο για κρατικό φορέα, νομίζω ότι το ΤΕΙ μουσικολογίας στην Άρτα έχει μια μεγάλη συλλογή.
Ελπίζω να πας στη μάζωξη ώστε να γνωριστούμε όλοι και από κοντα.

mpletsas
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 522
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 07:28 pm

#3 Δημοσίευση από mpletsas »

Αντώνη, τη σελίδα όντως ένας την ξεκίνησε. Ο φίλος max πρωτοασχολήθηκε με το ρεμπέτικο ως φοιτητής και είχε δυσκολευτεί πολύ να βρει παλιές ηχογραφήσεις για να μάθει γνήσια πράγματα. Έτσι πέρασε ό,τι μάζεψε (καμιά 400αριά τραγούδια) στο δίκτυο και για άλλους νέους μουσικούς.

Λιθαράκι-λιθαράκι, από το μεράκι και την μαζική ανταπόκριση των θαμώνων, φθάσαμε το όλο οικοδόμημα να ξεπερνάει σε αξία το άθροισμα της συνεισφοράς καθενός ξεχωριστά. Τα σκέφτομαι καμιά φορά και χαζεύω. Και επίσης, μέσα από αυτό φτιάχτηκε και μια κοινότητα, έτσι; Με το καλό να ανταμώσουμε και από κοντά.

Θα πω μεγάλη κουβέντα αλλά μακάρι να κρατιένται ζωντανές αυτές οι μουσικές (είτε μέσω της σελίδας είτε όχι) και ο πολιτισμός που κουβαλάνε, προς όφελος όχι μόνο των ελλήνων (που της κληρονομήσανε) αλλά και των άλλων λαών σε κάποια φάση στο μέλλον.

Άβαταρ μέλους
KONSTANTINOS
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 07 Οκτ 2004 09:46 pm

#4 Δημοσίευση από KONSTANTINOS »

Καλημέρα παιδιά,

θέλω να πω απλός οτι είναι πολύ ωραίο να βλέπεις μια ελεύθερη βάση 3500 κομματιών όταν οχι πριν πολυ καιρό λέγαμε σε αυτή τη σελίδα αντε και φτάνουμε τα 300, 500, 1000 κτλ. Για μένα προσωπικά πάντος αυτό κάτι σημαίνει..

Να σται καλά

ΘΑΝΑΣΗΣ
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 393
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 08:30 am
Τοποθεσία: ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ

#5 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Το ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ μας και λεω "μας" γιατι ετσι αισθανομαι για το site και για ολους τους φιλους συμφωνω δε συμφωνω μαζι τους σε καποια θεματα ειναι ανεκτιμητο για δυο πραγματα 1) που εδωσε τη δυνατοτητα να αποκτησουμε τραγουδια που δεν ειχαμε απο λιγα εως πολλα και 2) να ερθουμε σε επαφη με φιλους που εχουν το ιδιο μερακι με μας . Προσωπικα μεχρι που το ανακαλυψα αισθανομουνα σαν ΟΥΦΟ γιατι δεν ηξερα κανενα να εχει τον νταλκα του ρεμπετικου σε αυτο το βαθμο , απλα καποιους που περιστασιακα ακουγαν ρεμπετικο και οχι φανατικα , ακομα και η γυναικα μου , μου κανει που και που νερα . Αυτον που με μανια μαζευει πλακες ή τραγουδια σε αλλη μορφη τον καταλαβαινω , προσωπικα ειχα αρχισει να μαζευω πλακες μεχρι που αρχισαν να επανακυκλοφορουν σε δισκους βιινυλιου , αυτον που σε καποια ανηλιαγα και με ηχομονωση , για να μην ακουσει κανενας αλλος , υπογεια τους ακουει , δεν τον καταλαβαινω . Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα να ανεβασω οτι εχω , αλλα δεν εχω την υπομονη να ψαξω τι δεν υπαρχει απο αυτα που εχω , ελαχιστα νομιζω οτι δεν εχουν ανεβει . Και τελος ευχαριστω απο καρδιας ολους οσους ανεβασαν τραγουδια να ακουω να ευφραινεται η ψυχη μου .
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

Απάντηση

Επιστροφή σε “Η δική σας γνώμη”