Αναζητούνται παλιές εκτελέσεις

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#8 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Όσον αφορά το "Θεε μου μεγαλοδύναμε",
ο Γιώργος Κοντογιάννης (εκδότης του περιοδικού "Λαϊκό Τραγούδι) μου είπε πρόσφατα πως το τραγούδι υπάρχει ηχογραφημένο το '64, με κάποιον λαρισσαίο τραγουδιστή που δεν θυμόταν το ονομά του.
Επίσης ο Αργύρης Μπακιρτζής (χωρίς να ξέρω από που έχει την πληροφορία) έλεγε πως το τραγούδι αυτό είναι σε στίχους του "Τσάντα" (Χαράλαμπος Βασιλειάδης).
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Εγώ δυστυχώς δεν το έχω, αλλά τον Κοντογιάννη ειδικά τον θεωρώ σοβαρό μελετητή και αξιόπιστο.

a.a.d.
Επικοινωνία:

#9 Δημοσίευση από a.a.d. »

Όταν "ανέβηκε" το "Θε μου μεγαλοδύναμε", "ανέβηκε" και το "Ντουμανιές", που είναι αυτή η "παλιά" ηχογράφηση που λέμε με τον άγνωστο τραγουδιστή.

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
Επικοινωνία:

#10 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Φίλε a.a.d. η εκτέλεση που έχεις ανεβάσει στις "Ντουμανιές", αν και πολύ ωραία, σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή που ανέφερα και δεν είναι καν παλιά! Είναι σύγχρονη και χωρις να ξέρω από ποιό δίσκο είναι, αναγνωρίζω με χαρακτηριστική ευκολία τη φωνή του Γ. Ξηντάρη ως ερμηνευτή! Ίσως μάλιστα να είναι και ζωντανό, μοιάζει για τέτοιο. Είναι μια αξιόλογη εκτέλεση αλλά δυστυχώς ακόμη μας λείπει η παλιά, του 1964 (αν θεωρήσουμε σίγουρο ότι υπάρχει).

a.a.d.
Επικοινωνία:

#11 Δημοσίευση από a.a.d. »

Σωτήρη καλημέρα και ευχαριστώ για τις επισημάνσεις. Φυσικά το δικό μου αφτί είναι ....άστα να πάνε. Για την ιστορία και μόνο αναφέρω ότι όταν πριν χρόνια άκουσα τον Μπακιρτζή να το τραγουδάει, σε ερώτηση μου μου απάντησε ότι δεν υπάρχει ηχογράφησή του από κανένανε απ' όσο γνώριζε και ότι είναι σχετικά παλιό και αδέσποτο, ρωτόντας φίλους και γνωστούς έφτασα σε ένα συλλέκτη στη Βέροια, δεν θυμάμαι πιά τ΄ονομά του, ο οποίος το είχε μαγνητοφωνημένο και, να 'ναι καλά ο φίλος, μου έστειλε μια κόποια σε κασέτα μαζι με κάποια άλλα τραγούδια. Από σένα πλέον έμαθα ότι τραγουδά ο Ξηντάρης και μάλλον ωντανά.
Αργότερα βέβαια κυκλοφόρισε και το ΣιΔι του Κοντογιάννη (3 συν τρία)
Με την ευκαιρία θα παρακαλουσα τον αδμίνορα να συμπληρώσει τα στοιχεία και ισως να συμληρώσει και τον τίτλο. Ευχαριστώ όλους.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”