«Τα Ρεμπέτικα. 1850-1960»
- ntouzenis
- More than 150 posts user.
και ο Μπατης στην εποχη του ητανε ντεμοντε...
Φορουσε μεν τζογαδουρα, αλλα επαιζε κατι καμηλιερκα που τα παιζαν κατι κουτσαβακια πριν 20 και 40 χρονια... τοτε (δεκαετια '20) ολοι ακουγαν ταγκο και βαλς, χαμπανερες, αριες και οπερες και οι κυριες με τις δαντελες τρεχανε στα θεατρα, αυτα ητανε τα μαστ τοτε...
Σιγουρα το "μαστ", το επικαιρο τωρα ειναι αλλο... και για δες κι αυτο... τη δεκ.70 που ημουνα εφηβος θυμαμαι οτι ο νεολαιος 20-30 χρ. μπορουσε να "σκοτωσει" για ενα πακετο "μαλμπορο" ή κεντ ή ροθμανς.. κυκλοφορουσε στο δρομο με το παλλ μαλλ και ητανε ολος ο ντουνιας δικος του !!! Τωρα ;; Καμια σχεση... τωρα ειναι άλλα τα μαστ...
Αυτα που μας πιπιλανε τα μεσα ειναι συγκεκριμενα... αυτος θα παει να παρει το μεροκαματο του και συ το δικο σου...
τωρα που χειμωνιασε θα πρεπει να καταναλωσουμε μπιγκ μπραδερ, γκαγακη, σκορδά, τραγκα, τρεμη κλπ ακομα και λαζοπουλο που τα λεει καλα...
μολις καλοκαιριασει ολο αυτοι τρεχουν στις παραλιες αλλαλαζοντας, να απολαυσουν αυτα που μαζεψαν το χειμωνα, κανοντας διακοπες 3 μηνες, ας ειναι καλα τα κοροιδα βλεπανε στο γυαλι και στα σινεμα και δεν ακους τιποτα και για κανενα...
Εγω δεν παρεξηγησα ουτε χωλωθηκα, ντοντ γουορρυ φιλε μου...
η γκρινια ειναι δεδομενη ειμαστε γκρινιαρηδες δεν το ειπα παραπονιαρικα...
και 8 βιλλες να εχουμε με 20 στρεμματα γκαζον η καθε μια, θα μας τη σπασει ο κοτσυφας που εκανε τα κακα του σε μια γωνια...
Τα λαθη ομως αγαπητε μου ;;;
δηλαδη προτρεχω να βγαλω ενα βιβλιο με 1000 λαθη την ωρα που εγω κατηγορουσα επι χρονια λάβρος τον Σχορελη και τον Πετροπουλο και εγραφα αρθρα ολοκληρα ;; Εκει που φτυνεις γλυφεις κυριε συγγραφεα ;;
Αυτο δεν μπορει να περασει ετσι...
- ntouzenis
μιλαω γενικως για μια μεση κατασταση που επικρατει...
πχ αν ρωτησεις 1000 Ελληνες για τον Καραθεοδωρη θα ξερουν καμμια 10ρια,
αν ρωτησεις για καμμια Αντζελα, κανενα Καραμερο κλπ θα ξερουν οι περισσοτεροι -ες, τι εφαγε χθες και προχθες, τι ειπε, τι φορεσε, με ποιους εχει κανει κρεββατι κλπ ... θα μου πεις δεν προλαβαινει ο αλλος, ερχεται πτωμα απ'τη δουλεια... μα εκει σε θελω καβουρα...
Οσο για τη γκρινια, για να πουμε και του σηλαμπιτη το δικιο, εδω δεν γκρινιαζουμε μόνο, γραφουμε περι παντος επιστητου, χαβαλεδιαζουμε, ερευνουμε, ρωταμε, απανταμε... αν απο ολα αυτα εσυ κρατας τη γκρινια...
- Alcibiadis
- Επικοινωνία:
o Σουρής κάτι ήξερε...ntouzenis έγραψε: χαβαλεδιαζουμε, ερευνουμε, ρωταμε, απανταμε... αν απο ολα αυτα εσυ κρατας τη γκρινια...
Εκείνος που στον καφενέ τρείς ώρες ραχατεύει,
αυτός να δίνη δυό δραχμές για τούτο το ραχάτι,
αλλ' όποιος ώρες τέσσαρες στον καφενέ χαζεύει,
αυτός να δίνη μια δραχμή λιγώτερο και κάτι.
Μα όποιος την ημέρα του στον καφενέ σκοτόνει,
του πρέπει να πληρώνεται και όχι να πληρώνει.

http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com