Κυρ αστυνόμε μη βαράς...Όσο βαρούν τα σίδερα

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Mavrobasilis

#8 Δημοσίευση από Mavrobasilis »

Αυτό που λέτε είναι το πιθανότερο.
Πάντως έχω ακούσει το στίχο "κυρ αστυνόμε μη βαράς, δε φταίω 'γω ο φουκαράς" σε πολλές εκτελέσεις του κομμαθιού "μανάκι μου". Παίζει ο φίλος Mandrago να άκουσε κάποια από αυτές. Στη σελίδα υπάρχει στην κατηγορία "παραδοσιακά".

a.a.d.
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#9 Δημοσίευση από a.a.d. »

Δίκιο έχεις Βασίλη.Σε τρείς εκτελέσης, από τις πέντε αρχειοθετημένες (με Παπαγκίκα, Αλεξάνδρα και Ζορμπά) , υπάρχει ατόφιος ο στίχος που ανάφερε ο Μανδραγόρας.Το τραγούδι του Ροβερτάκη που ανάφερε ο Θωδωρής, δεν το ξέρω.Μήπως Θεόδωρε ήρθε η ώρα να μας το συστήσεις? Λέω τώρα..... :)

vamos
Επικοινωνία:

#10 Δημοσίευση από vamos »

exo tin ektelesi tou Tzouganaki tou "oso varoun ta sidera" ... peite mou an thelete na tin anevaso kapou ...

oxi fysika sto site ayto ...

1) dioti den einai "rempetiko" ...
2) tha mou tin pesoun diaforoi :P

opoios tin thelei as mou steilei email ...

Άβαταρ μέλους
Mavrobasilis

#11 Δημοσίευση από Mavrobasilis »

Το κομμάτι σαν ταμπαχανιώτικο είναι κοντά στο πνεύμα της σελίδας, άλλωστε έχω ανεβάσει κάποια χωρίς να δυσανασχετήσει κιανείς. Πέραν αυτού, στην κατηγορία "παραδοσιακά" έχει κομμάτια που απέχουν πολύ περισσότερο (μη διαολιστώ κι αρχίσω να ανεβάζω βροντόλυρες κι ασκομπαντούρες! :twisted: ). Συζητήσιμο είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη εκτέλεση ενδείκνυται... :D

mpletsas
More than 150 posts user.

#12 Δημοσίευση από mpletsas »

Βρήκα ένα κρητικό τραγούδι με τον στίχο «όσο βαρούν τα σίδερα βαρούν τα μαύρα ρούχα» («βαρούν»=«βαραίνουν», όχι «βαράνε»! :) ) και μάλιστα σε καλή εκτέλεση (Γιώργης Καλομοίρης). Μόλις το ανέβασα (υπό τον τίτλο «Δίκοπο μαχαίρι»), δεν ξέρω αν είναι αυτό που ψάχνει ο φίλος.

Άβαταρ μέλους
Mavrobasilis

#13 Δημοσίευση από Mavrobasilis »

Ετούτο είναι και η εκτέλεση του Γιώργαντου είναι αρκετά καλή. Αν ο φίλος μας ψάχνει ετούτο και του αρέσει, οι υπόλοιπες εκτελέσεις είναι στη διάθεσή ου.

Άβαταρ μέλους
Mavrobasilis

#14 Δημοσίευση από Mavrobasilis »

Έχω την εντύπωση πως δεν είναι καλά γραμμένο. Η φωνή του Καλομοίρη είναι καλή, σε κάποια σημεία ακούγεται ως πρέπει μα σε άλλα βγάνει φοβερά "φάλτσα". Από πού το βρήκες μωρέ; :)
Το κομμάτι είναι από τρία σκοπούς μανέδων, ο 1ος δε θυμούμαι πως λέγεται, ο 2ος ήταν ο ζητούμενος και ο 3ος είναι ο παλιός πολίτικος που πρώτος έγραψε ο Φουσταλιέρης ως "πονεμένη καρδιά". Επίσης γνωστός ως "σαν είχες άλλον στην καρδιά". Το κομμάτι αυτό έχει πάμπολλες εκτελέσεις, προσωπικά έχω τουλάχιστον 10 (!) καλές.
Όποιος φίλος το θέλει, ας πει.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”