Τα νέα της Αλεξάνδρας - Κώστας Γιαννίδης

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
vacondios
More than 150 posts user.

Τα νέα της Αλεξάνδρας - Κώστας Γιαννίδης

#1 Δημοσίευση από vacondios »

Πρόσφατα ο φίλος μας ο Rudolf ανέβασε το καταπληκτικό τραγούδι "Τα νέα της Αλεξάνδρας" όμως σε μια απαίσια εκτέλεση (πριν το ακούσω΄ολόκληρο το κανα stop και αμέσως delete). Πέραν από αυτό τούτο το τραγούδι έχει τύχει μιας θαυμάσιας ερμηνείας από τον Στράτο Παγιουμτζή και άλλης μιας καλής ερμηνείας από το Βαγγέλη Περπινιάδη (όπου ακούγεται σαν ηχητικό εφέ ο ήχος των ζαριών). Αυτό το τραγούδι κατά τη γνώμη μου ιδίως όπως ακούγεται από το Στράτο Παγιουμτζή είναι ρεμπέτικο. Πλην όμως γνωρίζει κανείς ποιός είναι ο δημιουργός αυτού του τραγουδιού? Είναι ο μεγάλος συνθέτης ελαφρού τραγουδιού Κώστας Γιαννίδης (Για όσους δεν τον ξέερουν έχει γράψει τα καλύτερα ελαφρά τραγούδια όπως το "Λες και ήταν χτές" το "Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου και πάλι φίλε μου απόψε" και το "Ξύπνα αγάπη μου η νύχτα τέλειωσε τ' αστέρια χάθηκαν πρέπει να φύγεις" και έφυγε απαρατήρητος διότι είχε την ατυχία να πεθάνει την ίδια μέρα που πέθανε ο Βασίλης Τσιτσάνης
Έχουμε λοιπον ένα ρεμπέτικο τραγούδι (που μοιάζει της Πειραιώτικης τεχνοτροπίας) που δημιούργησε ένας άνθρωπος που δεν ήταν ρεμπέτης. Και το φιλοσοφικό ερώτημα τί είναι ρεμπέτικο και τί δεν είναι καλά κρατεί

imantzou

Re: Τα νέα της Αλεξάνδρας - Κώστας Γιαννίδης

#2 Δημοσίευση από imantzou »

Η ηχογράφηση με τον Παγιουμτζή είναι ανεπανάληπτη. Ούτε ο Βαγγέλης Περπινιάδης προσεγγίζει. Η τρίτη εκδοχή πιστεύω είναι για σβήσιμο, όπως γράφει και ο Βακόνδιος. Ξέρει κανείς σε ποιάν αναφέρεται αυτό το τραγούδι; Και επίσης, τί σημαίνει "να παίρνει τα σκονάκια της μαζί με τον μπακάλη";

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”