h perigrafi sou me sygkinise... eisai tyxeros pou ezises tetoies "stigmes" apo konta .. opos kai oloi oi alloi ... ego ton k. Tolh Xarma ton eida mia fora meso ERT SAT stin ekpompi tou Papadopoulou stin NET. kai tote evala ta klamata apo sygkinisi ... ton k. Mpini den to exo dei para mono prin kapoia 5etia se mia ekpompi ..yiannakis έγραψε:Για τον ΑΓΓΕΛ/ΛΟ ΑΝΤΩΝΗ (αποκλειστικώς):
Μπράβο βρε φίλε! Αν έκατσες 2.30 ώρες στη συναυλία κι αυτό που κατάλαβες ήταν κάτι σαν τουριστική ατραξιόν.. τι να σου πω..
4500 άτομα δεν καταλάβανε κάτι τέτοιο! Απολαύσανε καλό ελληνικό τραγούδι. (ναι, δεν ακουγόντουσαν στις ζωντανές εκτελέσεις τα "σχρατς" των 78ηδων δίσκων!!!)
Δεν έπιασες τον παλμό, για το πού απευθυνόταν η βραδυά? Στον απλό λαϊκό (γιαυτό πιθανά δεν είχε και εισιτήριο εισόδου) κόσμο, για να φύγει απ' τη μιζέρια του, να θυμηθεί πως εκτός απ' τα Παπαρι-ζοάσματα που του σερβίρουν τα ΜΜΕ υπάρχει και άλλο τραγούδι, να νοιώσει την ανάταση από ένα μικρό δείγμα τού λαϊκού μας πολιτισμού και να γνωρίσει από κοντά την παλιά φρουρά των ερμηνευτών-δημιουργών, που δεν έχει την πολυτέλεια να τους "συναντάει" (όπως εσύ πιθανά..).
Εγώ αυτό κατάλαβα, με αυτό φχαριστήθηκα!!!
Αν σε ενόχλησε που χόρεψαν "κατανυκτικά" και αυθόρμητα παιδιά (είδα 2 κοριτσάκια 12 χρονώ να χορεύουν υπέροχο χασάπικο) και γέροντες (θα έχασες τον υπέροχο παπού με τη συνοδό του στο συγκλονιστικό απτάλικο...) δεν μπορω να σου απαντήσω...
Τη διοργάνωση τη βρήκα άψογη, σφιχτή, με σεβασμό και άποψη... Είδα όλους τους συνεργάτες τους, να τρέχουν σαν τρελοί και να φροντίζουν όλους και για όλα! (Μια κοπέλα είχε τον Μπίνη υπό την προστασία της! του έβαζε το μπουφάν, τον πήγαινε..στην τουαλέττα.. εκεί τους πέτυχα! Ένας άλλος έκανε παρέα στο Χάρμα μην του λείψει τίποτα..).
Όταν ρώτησα για το πολύωρο του προγράμματος, μου εξηγήσανε τα προβλήματα που είχανε με όλους τους συμμετέχοντες (ήταν να πουν από 3 τραγούδια ο καθένας και "γλυκαθήκανε" και δεν κατέβαιναν! Ο Γκολές είπε 7 τραγούδια!! τους "πέταξε" έξω χρονικά).
Κανένας ήχος δεν με ενόχλησε, έτσι είναι σε λαϊκές γιορτές ο ήχος (φαίνεται δεν πολυασχολείσαι με μαζικές εκδηλώσεις).
Όσο για το συγκρότημα από τα Τρίκαλα, ειπώθηκε (δεν το άκουσες?) πως : Ελλάδα δεν είναι μόνο οι Αθήνα, υπάρχουν σε όλες τις γωνιές της χώρας νέοι που σέβονται και ασχολούνται με το λαϊκό τραγούδι και πρέπει να προβληθεί και αυτή η πλευρά. (αν τώρα ο τρόπος έκφρασής τους ήτανε "πιο σπουδασμένος" ... ας όψεται ο κάθε Χατζιδάκις...!!!)
Και... αν ήταν και οι 4500 που ανέβηκαν στο Λυκαβηττό περισσότερο ψαγμένοι με το λαϊκό μας τραγούδι........θα κάναμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! (και δεν θα αισθανόσουνα κι εσύ περιθώριο !!)
Εγώ πήρα μια υπέροχη γεύση λαϊκής γιορτής και γλεντιού, όπως και τόσοι άλλοι!!
(ουφ, λίγα είπα και δεν...ησύχασα!)
gia kati tetoies synaulies/gegonota niotho ena sfiksimo stin kardia pou den eimai Ellada ...

as perimenoume ton filo ton member 21 na anevasei tin sunaulia ...