Πώς γνωρίζεις/αιτιολογείς το παραπάνω;Γιωργος Κουκος έγραψε:Εχει σημασια και θα το τονισω ξανα. Το προιον του συνθετη ειχε αρχικο στοχο να μπει στα σπιτια ,στ'αυτια και στις καρδιες του Λαου. Μην ξεχναμε πως προκειται για λαικη μουσικη.
Απόστολος Χατζηχρήστος, ο γενναιόδωρος.....
- Pikinos
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
- Γιωργος Κουκος
- More than 50 posts user
- Γιωργος Κουκος
- Pikinos
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Ένας "δημιουργός", επειδή ακριβώς λέγεται και είναι δημιουργός, βαφτίζει το δημιούργημά του όπως θέλει. Πώς δύνασαι, παρακαλώ, να γνωρίζεις τον -κατά την έκφρασή σου- "αρχικό του στόχο";Γιωργος Κουκος έγραψε:θα λεγοταν ΛΑΙΚΗ μουσικη αλλιως απο τους ιδιους τους δημιουργους?
Αυτό είναι βασικά και το ερώτημά μου, μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά παραπάνω...
Σίγουρα ο αρχικός του στόχος δεν ήταν να πάει και να τα αγοράσει ένας συλλέκτης και να πουλάει μούρη. Δεν μας λες όμως πού το πας ακριβώς;Pikinos έγραψε:Ένας "δημιουργός", επειδή ακριβώς λέγεται και είναι δημιουργός, βαφτίζει το δημιούργημά του όπως θέλει. Πώς δύνασαι, παρακαλώ, να γνωρίζεις τον -κατά την έκφρασή σου- "αρχικό του στόχο";Γιωργος Κουκος έγραψε:θα λεγοταν ΛΑΙΚΗ μουσικη αλλιως απο τους ιδιους τους δημιουργους?
Αυτό είναι βασικά και το ερώτημά μου, μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά παραπάνω...
- Γιωργος Κουκος
Ο ιδιος ο δημιουργος δεν θα μπορουσε να μου πει αυτοπροσκοπως την προθεση του. Ομως εχουμε πολλες μαρτυριες για το πως χαρακτηριζει το εργο του. Λαικο λοιπον μας λεει πως ειναι και το συνολο της δουλειας του το δειχνει σε κα8ε εναν απο μας. Δεν ειναι μονο ενας ο λατρης του Χατζηχριστου. Αυτη η αντιστροφη κινηση (ακροατης-δημιουργος) μας διαβεβαιωνει την προθεση του δημιουργου. Επισης προκειται για προιον μουσικης (α υλο) οπου η αξια του περναει μεσα απο το φιλτρο του ακροατη. Υπαρχουν δημιουργηματα καλλιτεχνων που χαρακτηριζονται one of a kind. Δεν γινεται αυτο σε μουσικη ομως. Ευχαριστω και παλι.