Απόστολος Χατζηχρήστος, ο γενναιόδωρος.....

Kάποιος βάζει πληροφορίες,στοιχεία,φωτο , οι άλλοι ας συμπληρώνουν να μαζέψουμε όσο περισσότερα μπορούμε.
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Pikinos
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#22 Δημοσίευση από Pikinos »

Μια παρέμβαση-απορία, παρακαλώ:
Γιωργος Κουκος έγραψε:Εχει σημασια και θα το τονισω ξανα. Το προιον του συνθετη ειχε αρχικο στοχο να μπει στα σπιτια ,στ'αυτια και στις καρδιες του Λαου. Μην ξεχναμε πως προκειται για λαικη μουσικη.
Πώς γνωρίζεις/αιτιολογείς το παραπάνω;
Von allem Geschriebenen liebe ich nur das, was einer mit seinem Blute schreibt. Schreibe mit Blut: und du wirst erfahren, dass Blut Geist ist.

Άβαταρ μέλους
Γιωργος Κουκος
More than 50 posts user

#23 Δημοσίευση από Γιωργος Κουκος »

θα λεγοταν ΛΑΙΚΗ μουσικη αλλιως απο τους ιδιους τους δημιουργους?

Άβαταρ μέλους
Γιωργος Κουκος
More than 50 posts user

#24 Δημοσίευση από Γιωργος Κουκος »

Ιασωνα να εξηγηθω και γω και παλι. Η κουβεντα δεν ειναι προσωπικη. Αν ηταν θα σου εστελνα ΠΜ. Εδω απλα συζηταμε ενα θεμα που αφορα ολους τους λατρες της μουσικης αυτης..μαζι και σενα μαζι και μενα. Σε παραπισω ποστς εκφραστηκαν αποψεις που ισως δεν συμφωνουν με τους 'συλλεκτες' της μουσικης αλλα δικαιολογουν τις κινησεις και τις θεσεις τους. Εκει ειναι η δικη μου διαφωνια. Σε καμια περιπτωση δεν θα ανοιξω προσωπικη κουβεντα-κοντρα με κανεναν. Ευχαριστω και παλι.

Άβαταρ μέλους
Pikinos
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#25 Δημοσίευση από Pikinos »

Γιωργος Κουκος έγραψε:θα λεγοταν ΛΑΙΚΗ μουσικη αλλιως απο τους ιδιους τους δημιουργους?
Ένας "δημιουργός", επειδή ακριβώς λέγεται και είναι δημιουργός, βαφτίζει το δημιούργημά του όπως θέλει. Πώς δύνασαι, παρακαλώ, να γνωρίζεις τον -κατά την έκφρασή σου- "αρχικό του στόχο";

Αυτό είναι βασικά και το ερώτημά μου, μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά παραπάνω...
Von allem Geschriebenen liebe ich nur das, was einer mit seinem Blute schreibt. Schreibe mit Blut: und du wirst erfahren, dass Blut Geist ist.

Αγις

#26 Δημοσίευση από Αγις »

Ρε παιδιά, διάβασα όλη αυτή την συζήτηση και μου δημιουργήθηκε μία απορία: για πόσα και ποιά τραγούδια μιλάμε που τα έχει μόνο κάποιος συλλέκτης και τα κρατάει για τον εαυτό του; Τα ξέρουμε; Υποθέτω πως θα είναι προπολεμικά και θάχουν καταστραφεί οι μήτρες, Ή είναι και μεταπολεμικά;

dream

#27 Δημοσίευση από dream »

Pikinos έγραψε:
Γιωργος Κουκος έγραψε:θα λεγοταν ΛΑΙΚΗ μουσικη αλλιως απο τους ιδιους τους δημιουργους?
Ένας "δημιουργός", επειδή ακριβώς λέγεται και είναι δημιουργός, βαφτίζει το δημιούργημά του όπως θέλει. Πώς δύνασαι, παρακαλώ, να γνωρίζεις τον -κατά την έκφρασή σου- "αρχικό του στόχο";

Αυτό είναι βασικά και το ερώτημά μου, μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά παραπάνω...
Σίγουρα ο αρχικός του στόχος δεν ήταν να πάει και να τα αγοράσει ένας συλλέκτης και να πουλάει μούρη. Δεν μας λες όμως πού το πας ακριβώς;

Άβαταρ μέλους
Γιωργος Κουκος
More than 50 posts user

#28 Δημοσίευση από Γιωργος Κουκος »

Θαναση εδω γραφουμε αποψεις για ενα θεμα που υπαρχει ηδη εδω και καιρο. Δεν εχω διαθεση να κανω προσωπικη συζητηση για κατι αλλο. Παρολα ταυτα απαντω στο ερωτημα.
Ο ιδιος ο δημιουργος δεν θα μπορουσε να μου πει αυτοπροσκοπως την προθεση του. Ομως εχουμε πολλες μαρτυριες για το πως χαρακτηριζει το εργο του. Λαικο λοιπον μας λεει πως ειναι και το συνολο της δουλειας του το δειχνει σε κα8ε εναν απο μας. Δεν ειναι μονο ενας ο λατρης του Χατζηχριστου. Αυτη η αντιστροφη κινηση (ακροατης-δημιουργος) μας διαβεβαιωνει την προθεση του δημιουργου. Επισης προκειται για προιον μουσικης (α υλο) οπου η αξια του περναει μεσα απο το φιλτρο του ακροατη. Υπαρχουν δημιουργηματα καλλιτεχνων που χαρακτηριζονται one of a kind. Δεν γινεται αυτο σε μουσικη ομως. Ευχαριστω και παλι.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βιογραφίες”