Απόστολος Χατζηχρήστος, ο γενναιόδωρος.....

Kάποιος βάζει πληροφορίες,στοιχεία,φωτο , οι άλλοι ας συμπληρώνουν να μαζέψουμε όσο περισσότερα μπορούμε.
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Γιωργος Κουκος
More than 50 posts user

#15 Δημοσίευση από Γιωργος Κουκος »

γεια και χαρα ολοι!!

Εχω καιρο να γραψω στη σελιδα αλλα ειλικρινα αυτο το ποστ με 'τραβηξε απο το ποδι' και δεν γινοταν να μην κανω και γω τη δικη μου παρεμβαση. Φιλε Θαναση εχεις καθε δικαιωμα που δινεις απο τη μερια σου επεκταση σε αυτο το ποστ. Νομιζω ομως πως εχεις και παραπανω δικαιο απο αυτο που λες πως εχεις. Δεν πρεπει να αγανακτας που καποιοι κοινοποιουν πως εχουν το 'γλυκο' και δε μας δινουν παρα μας τυρανναν με μισες κουταλιες. Δεν ειναι η κοινοποιηση αλλα η ιδια ο κατοχη του μοναχοφαη που θα επρεπε να σε ενοχλει. Αυτη ηθικα επρεπε να τον καθιζει ενοχο. ΔΕΝ υφισταται αποκλειστικη συλλογη στη μουσικη και θα εξηγηθω. Υπαρχουν εργα τεχνης τα οποια φτιαχτηκαν για να ειναι αποκλειστικα συλλεκτικα απο εναν. Καποιοι στο παρελθον 'προσλαμβαναν' τους εκλεκτοτερους ζωγραφους για να δημιουργησουν σε τοιχους πατωματα ταβανια καμβαδες και λοιπες επιφανειες. Δεν αναφερθηκε ποτε βεβαια αν ο καλλιτεχνης το φχαριστηθηκε να αφιερωνει την τεχνη του μονο σε εναν. Υποψιαζομαι πως καποιος λογος που προερχεται εκ των εσω του στομαχου το επεβαλε παντοτε. Στο θεμα μας ομως τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Δε νομιζω πως ο Χατζηχριστος εγραψε 'ντουνια ανακριτη' (τι ειρωνια ταγουδι με τετοιο τιτλο να ανηκει σε ενα μονο λαμογιο) για να το ακουσει καποιος μαγκας απο την αμερικη και μεις να δικαιολογουμε τα δικα μας λαμογια οταν το σπανε στα δυο (συγνωμη ρε μαγκα αλλα προτιμω να συνεχησω να ακουω τη φωνη του Χατζηχριστου απο τη δικη σου μεσα στο κομματι να λεει ασχετα) για 'ευνοητους' λογους. αμα ο χατζηχριστος το ηθελε για τους λιγους και 'εκλεκτους' θα τους το ψυθιριζε στ'αυτι του καθενος ξεχωριστα για να χαιρονται ο καθενας που εχει την πρωτη (και μοναδικη) εκτελεση. Μαλλον για να την ακουσει ολος ο κοσμακης την εγραψε τη μουσικη του ο ανθρωπος οπως και καθε μουσικη που δεν ανηκει σε κανεναν αλλα σε ολους αφου χτυπιεται σε δισκο. Ποσο δυσσαρεστημενος θα ητανε αν το μαθαινε? Ποσο ξεφτιλας ειναι καποιος που καρπωνεται το δημιουργημα ενος αλλου που το εφτιαξε για ολους? Δε με νοιαζει αν ειναι καπριτσιο οικονομικο η μη..με νοιαζει το οτι συμβαινει.Μου τη σπαει που το δικαιολογουμε κιολας. Γιαυτο λοιπον φιλε μου Θαναση κρατα αυτο το ποστ οσο μπορεις μεχρι να φυγουν ολοι οι συλλεκτες-συμπλεκτες της μουσικης του κοσμακη.
Φιλοι συνφορουμητες συγχωρηστε με αν η γλωσσα μου παραηταν καυστικη. Απλα εκμεταλευτηκα ολο το δικαιωμα της ελευθεριας του λογου μου μεσα απο αυτη τη σελιδα. Ευχαριστω.

Υ.Γ. 'κυριοι' Σαββοπουλοι..Κουναδηδες και λοιπα κουναβια του στερεωματος..μην πεσει κανα τραγουδι σπανιο στα χερια μου..Θα το μαρτυρησω!

Άβαταρ μέλους
jpez
More than 150 posts user.

#16 Δημοσίευση από jpez »

Ειναι σαν να χεις μια πινακα ας πουμε σαν την Μονα Λισα του Ντα Βινσι και να μην την μοιραζεσαι και να την εχεις στο σπιτι σου και να την καμαρωνεις και να φωναζεις τους φιλους σου να την δουνε και να κανετε ουυυυυ και ααααααα και μετα να την κρυβεις παλι.. Πως θα τον χαρακτιριζατε εσεις αυτον τον ανθρωπο? Απ την αλλη και να βγουνε καποια αντιγραφα του πινακα και να κυκλοφορησουν σε ολο τον κοσμο η αξια του προτοτυπου θα χαθει? Οχι βεβαια ισα ισα που θα μεγαλωσει η αξια του οποτε για μενα δεν υπαρχει σοβαρη δικαιολογια να κρατας ενα τραγουδι για παρτι σου, ειδικα οταν υπαρχουν τοση λατρεις που τρελενονται με το ρεμπετικο. Πιστευω πως ανθρωποι που το κανουν αυτο αγαπανε περισοτερο την συλλεκτικη αξια του δισκου παρα το περιεχομενο για αυτο και το κανουν αυτο.. Δεν δινουν δεκαρα για το ρεμπετικο δεν εξηγητε αλλιος.. Για μερικους απλος ειναι ενα παλιο αντικειμενο που εχει αξια για αυτον ακριβος τον λογο επειδη ειναι παλιο και μοναδικο και τιποτα αλλο, δεν τους ενδιαφερει καθολου το περιεχομενο. Με το να το μοιραστεις παλι θα ειναι και παλιο και μοναδικο ο δισκος δεν αλλαζει τιποτα. Ειναι σαν ενα χομπι σαν να μαζευεις γραμματοσυμα πχ.. Ισως δεν καταλαβαινουνε τι αξια εχουν για μας αυτα τα τραγουδια, οχι ο δισκος αλλα τα τραγουδια. Εαν παλι ξερουν τι αξια εχουν για μας και το κανουν αυτο..

Ε φιλε εισαι απαραδεκτος!!

Αλλα και εμεις δεν θα σκασουμε κιολας...

Άβαταρ μέλους
ΙΑΣΩΝΑΣ
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#17 Δημοσίευση από ΙΑΣΩΝΑΣ »

Παιδια να ξεκαθαρισουμε λιγο το θεμα..Αν πας καπου και παρεις "δανεικα" καποιους δισκους και δεν τους επιστρεψεις και μετα κανεις φιγουρα για αυτους και το περιεχομενο τους ναι οντως Αγγελικη μου ειναι με ξενα κολλυβα,αν γυρνας ανα την Ελλαδα ψαχνοντας και τους πληρωνεις αδρα ε τοτε ειναι δικοι σου και απο κει και περα κανεις οτι θελεις,ετσι νομιζω...
Θα μεταλαβω με νερο Θαλασσινο σταλα τη σταλα σιμαγμενο απ το κορμι σου,σε τασι αρχαιο μπακιρενιο αλγερινο που κοινωνουσαν πειρατες πριν πολεμησουν...
http://www.youtube.com/user/bikos68

ΘΑΝΑΣΗΣ
More than 150 posts user.

#18 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Ευχαριστώ σας Γιώργο και jpez για τη συμφωνία με τις απόψεις μου , είχα αρχίσει να αισθάνομαι ( και ίσως είμαι ) φαιδρό πρόσωπο με τις εμμονές μου . Όπως είπε και ο jpez η οικονομική αξία του δίσκου δεν χάνεται αν ηχογραφηθεί και διανεμηθεί είτε επί πληρωμή είτε τσάμπα , τρανό παράδειγμα η Μόνα Λίζα που κυκλοφορούν εκατομμύρια γνήσια αντίγραφα της και η οικονομική αξία της ανεβαίνει αν και δεν πουλιέται μιας και ανήκει σε μουσείο . Δικαίωμα του συλλέκτη που του κόστισε και λεφτά η απόκτηση να τον έχει σπίτι και να τον ακούει ΙΧ . Είναι όμως επαναλαμβάνω ΑΙΣΧΡΟ να το κοινολογείς και να λες δεν το δίνω (την ηχογράφηση ) πουθενά και σε κανέναν πούστη (sic) (αλήθεια για μένα που το μάθανε νόμιζα ότι ήμουνα κρυφός ) ή να ανεβάσεις (έχει γίνει ) παραποιημένο τραγούδι . Προσωπικά έχω ανεβάσει δυο τραγούδια από συλλέκτες φίλους , μου είχαν ζητήσει να μην τα δώσω πουθενά και το σεβάστηκα 30 χρόνια και κανείς δεν τόξερε ότι τα έχω (αν και δεν ήταν από τα σπάνια ) . Θα ήταν παλιανθρωπιά να τα ανεβάσω παραποιημένα ή να παρεμβάλλω ευχαριστίες στους δωρητές .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΘΑΝΑΣΗΣ την 06 Ιουν 2009 01:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

Άβαταρ μέλους
ΙΑΣΩΝΑΣ
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#19 Δημοσίευση από ΙΑΣΩΝΑΣ »

Φιλε Θαναση το ξεκαθαριζω πιο πανω...Μη μπερδευεστε,και ξαναλεω και συμφωνω ειναι αισχρο οπως λες να εχεις,αλλλα να κοινοποιεις και να μη το δινεις τελικα με τον εναν η τον αλλο τροπο..Οσο για τ ονομα που λες "ειμαστε φιλοι και δεν αξιζει ενας συλλεκτης να μας χωριζει...

:D
Θα μεταλαβω με νερο Θαλασσινο σταλα τη σταλα σιμαγμενο απ το κορμι σου,σε τασι αρχαιο μπακιρενιο αλγερινο που κοινωνουσαν πειρατες πριν πολεμησουν...

Άβαταρ μέλους
Γιωργος Κουκος
More than 50 posts user

#20 Δημοσίευση από Γιωργος Κουκος »

Φιλε Ιασωνα

Σεβομαι γενικα τις αποψεις σου στα περισσοτερα ποστ σου ομως εδω ειλικρινα νομιζω πως κανεις λαθος. Λες πως αν γυρνας την Ελλαδα και πληρωνεις αδρα για να βρεις αυτους τους σπανιους δισκους τοτε ειναι Δικοι σου. Μα πως μπορεις να το λες αυτο.? Το μονο που πραγματικα σου ανηκει ειναι το πλαστικο υλικο που φτιαχνει τον δισκο ΟΧΙ η πνευματικη ιδιοκτησια του περιεχομενου. Εχει σημασια και θα το τονισω ξανα. Το προιον του συνθετη ειχε αρχικο στοχο να μπει στα σπιτια ,στ'αυτια και στις καρδιες του Λαου. Μην ξεχναμε πως προκειται για λαικη μουσικη. Επομενως δεν σου ανηκει τιποτα. Το να το βρεις και να το πληρωσεις καλα θα κανεις αν γινεις λειτουργος και το ξαναφερεις στο φως και στ'αυτια μας. Σιγουρα πολλοι θα σ'ευχαρηστησουμε γιαυτο. Αυτη ειναι η πρηρωμη προς τα πισω αυτου που εκανε τον κοπο και τα εξοδα.Το 'ευχαριστω' απο τον λαο που αγαπαει την κληρονομια του. Ας μην 3εχναμε πως προκειται για πολιτιστικη κληρονομια. Για το παραδειγμα που εφερες εχω και γω ενα επισης. Αν τα 'σκασω' αδρα και βρω τροπο να σκαψω ολη την Ελλαδα μπορει και να βρω εναν δευτερο Παρθενωνα. Τοτε τι θα πω? πως ειναι δικος μου και καλω και τους φιλους μου ?η μηπως θα με πουν αρχαιοκαπηλο και θα εχουν και δικιο? Η κουβεντα εννοειται πως δεν ειναι προσωπικη.Γινεται με σεβασμο στις αποψεις. Πιστευω πως θιγουμε σοβαρο θεμα. Ευχαριστω.

Άβαταρ μέλους
ΙΑΣΩΝΑΣ
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#21 Δημοσίευση από ΙΑΣΩΝΑΣ »

Γιωργο τι λεω παραπανω...δε βγαινει νοημα, δε γραφω καλα δεν καταλαβαινω...ειπα οτι οποιος γυριζει μαζευει πληρωνει κτλ κανει οτι γουσταρει,ετσι?,αλλα οχι οτι το υποστιριζω συμφωνησα και με το Θαναση ειπαμε ντροπη..Ειμαι παλαιμαχος του ειδους κι αν μη τι αλλο τοσα χρονια πασχιζω να το διαδοσω το τραγουδι αυτο,τοσα χρονια,νυχτες τα νευρακια μου το ξερουν τι τραβηξα προσπαθωντας να γλυκανω με το τραγουδι αφεντικα και πελατες,και γλυκαναλατους ρεμπετοδηθεν...παρτε τραγουδια ακουστε κι αυτο οτι ειχα το μοιραστηκα για να μαθουν να ακουνε μουσικη..Απογοητευμενος βεβαια παρατησα τη βαρβαρη πολη και ζω σε χωριο και απο εδω ακομα πασχιζω..ελπιζω να εγινα κατανοητος..Ευχαριστω

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βιογραφίες”