Βιβλιογραφία ρεμπέτικου

"Κονσούλτο"
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
ntouzenis
More than 150 posts user.

#15 Δημοσίευση από ntouzenis »

ΟΚ λοιπον,
το στελνω σε λιγο ...
Ξεσκονιστε τα βιβλια σας !!!

Μπορουμε να εχουμε και μια στηλη με 2-3 λογια ειδικα σε βιβλια σημαντικα.

Στην περιπτωση των "Ρεμπετικων τραγουδιων" του ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ δεν ξερω ποτε εχουνε γινει οι πρωτες εκδοσεις νομιζω η πρωτη ητανε το 1968 κα ιηταν πολυ μικρη σε υλη. Φανταζομαι απο μονο του αυτο ειναι ενα ξεχωριστο ιβιβλι οαφου εχει αλλο περιεχομενο απο αυτο που διαμορφωθηκε τελικα.
Εγω εχω την εκδοση του 1979 της οποιας το εξωφυλλο το εγχρωμο εγινε φυλλο και φτερο ...
Για του Σχορελη την 4λογία εχω μια αλλη ιστορια ...

Άβαταρ μέλους
Pikinos
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#16 Δημοσίευση από Pikinos »

Αφού η κουβέντα πήρε αυτή την τροπή, δείτε και το σχετικά πρόσφατο του Βλησίδη, καθώς και την κατατοπιστηκότατη κριτική του:

http://www.enet.gr/online/online_hprint ... d=92189332

Άλλα που μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο νου:

1) Να συλληφθεί το ντουμάνι
Λευτέρης Παπαδόπουλος
Εκδόσεις Καστανιώτη (2004)

Ξεχωρίζει για την ξεκαρδιστική αφήγηση του Κερομύτη!

2) Μάρκος Βαμβακάρης, ο άγιος μάγκας
Μάνος Τσιλιμίδης
Εκδόσεις Κάκτος (2005)

Πιστεύω ότι παρέχει ελάχιστες "νέες" πληροφορίες για το Μάρκο, αφού τα περσότερα τα γνωρίζουμε από την βιογραφία του κλπ.

3) Το λεύκωμα του Χριστοφυλλάκη με τις ωραιότατες φώτο του Μάρκου στα τελευταία του.
Von allem Geschriebenen liebe ich nur das, was einer mit seinem Blute schreibt. Schreibe mit Blut: und du wirst erfahren, dass Blut Geist ist.

the seeker

#17 Δημοσίευση από the seeker »

Αν ενδιαφέρεστε για το βιβλίο του Διονύση Γ. Χιώνη: Οι μάγκες. Γέννηση και εξέλιξη των μάγκηδων και του τραγουδιού τους. (Ιστορική-λαογραφική-κοινωνιολογική μελέτη), Αθήνα 1993, σελ. 93, το διαθέτω. (Η τιμή του είναι 9,00 ευρώ). Μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα στο zookout@windowslive.com
Διαθέτω, επίσης, το περιοδικό (με CD) Pop Eleven (και πολλά άλλα βιβλία σχετικά με το ρεμπέτικο, και όχι μόνο). Στα τεύχη του περιοδικού μπορώ να σας κάνω έκπτωση 25%
Pop Eleven, τχ. 1, Δεκέμβριος 2005: Γιώργος Μάγγας Τιμή με ΦΠΑ: 6,00 ευρώ
Pop Eleven, τχ. 2, Απρίλιος 2006: Μάρκος Βαμβακάρης ο μέγας Τιμή με ΦΠΑ: 6,00 ευρώ
Pop Eleven, τχ. 3, Ιούνιος 2006: Νησιώτες πρωτομάστορες. Μουσικές σκηνές του νησιώτικου πριν το ’60 Τιμή με ΦΠΑ: 6,00 ευρώ
Pop Eleven, τχ. 4, Νοέμβριος 2006: Πειραιώτικο ρεμπέτικο. Πρώτες εκτελέσεις Τιμή με ΦΠΑ: 6,00 ευρώ
Pop Eleven, τχ. 5, Μάρτιος 2007: Μεγάλες κυρίες του ρεμπέτικου. Πρώτες εκτελέσεις Τιμή με ΦΠΑ: 6,00 ευρώ
Pop Eleven, τχ. 6, Σεπτέμβριος 2007: Στέλιος Καζαντζίδης. Το ξεκίνημα Τιμή με ΦΠΑ: 7,00 ευρώ
Pop Eleven, τχ. 7, Φεβρουάριος 2008: Μεγάλες κυρίες του ρεμπέτικου ΙΙ. Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Μαρίκα Νίνου, Σωτηρία Μπέλλου, Στέλλα Χασκήλ Τιμή με ΦΠΑ: 7,00
Pop Eleven, τχ. 8, Δεκέμβριος 2008: Απόστολος Χατζηχρήστος Τιμή με ΦΠΑ: 7,00

NeverOnAir

#18 Δημοσίευση από NeverOnAir »

" Περί της λέξεως << ρεμπέτικο >> το ανάγνωσμα... και άλλα "
Πάνος Σαββόπουλος
εκδόσεις: Οδός Πανός - 2006
Kάθε μέρα για να βγάλω το ψωμί μου, πάω στην αγορά των ψεμάτων και γεμάτος ελπίδα στήνομαι δίπλα στους πωλητές.

spatholouro

#19 Δημοσίευση από spatholouro »

Χαιρετώ την ομήγυρη. Επειδή δεν με αφήνει να κάνω επεξεργασία στα Κατάστιχα, ας σημειωθούν τα εξής:
1)Τα "Μικρά κείμενα" είναι 1949-1979 και εκδ. Γράμματα. Επίσης καλό θα ήταν στις παρατηρήσεις να αναφέρεται ότι μόνο οι σελ. 74-94 είναι περί ρεμπέτικου
2)Τα "Μικρά ρεμπέτικα" είναι Κέδρος 1982 και κατόπιν Νεφέλη 1990
3)Η "κοινωνιολογία ρεμπέτικου" είναι Ερμείας 1976 και επανέκδοση Πλέθρον 2001
4) "Τα χαϊρια μας" είναι αυτοέκδοση το 1986 και Ταμιείον Θράκης το 2003

Γενικότερα, εάν έχω καταλάβει, στο έτος κυκλοφορίας μπαίνει η χρονιά που πρωτοβγήκε κάτι; Τότε και του Βαμβακάρη πρέπει να γίνει 1973 και στις παρατηρήσεις να γραφτεί επανέκδοση από Παπαζήση 1978

Άβαταρ μέλους
Χασκίλ
Συντονιστής

#20 Δημοσίευση από Χασκίλ »

spatholouro έγραψε:Χαιρετώ την ομήγυρη. Επειδή δεν με αφήνει να κάνω επεξεργασία στα Κατάστιχα
Για να μπορέσεις να κάνεις επεξεργασία, θα πρέπει να συνδεθείς στα Κατάστιχα, με τα ίδια στοιχεία που χρησιμοποιείς και εδώ στη Ρεμπετοσελίδα. (Username & password)

Μετά τιμής, Χασκίλ Στέλλα :)
άσ' ένα γύρο απόψε στην αγκαλιά σου

spatholouro

#21 Δημοσίευση από spatholouro »

Αυτό έκανα, αλλά δεν με αναγνωρίζει ως χρήστη...
Ας είναι, δεν χάθηκε ο κόσμος

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”