Ανθολογία τραγουδιών του Τσιτσάνη από τον Χριστιανόπουλο

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#71 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Προς Sari_Kiz:
Θα μπορούσα να κάτσω να σου απαντήσω σε όλα, αλλά δεν θα το κάνω, αφ' ενός γιατί σε βρίσκω επιθετικό και αφ' ετέρου γιατί στα περισσότερα σου απάντησε πολύ καλά ο Άλκης και με κάλυψε. Θα σου αντιστρέψω μόνο ετούτο:
Sari_Kiz έγραψε: Γιαυτό δε θα νοιώσουμε ποτέ τους ποιητές (και δε θ' αγγίξουμε ποτέ τους ποιητές).
Γιαυτό δεν θα καταλάβουμε ποτέ "πού πάνε τα τέσσερα".
Γιαυτό δε θα μάθουμε ποτέ να είμαστε αντικειμενικοί, συνετοί και ψύχραιμοι.
Γιαυτό δε θα κατανοήσουμε ποτέ τι είναι το ρεμπέτικο !

Γιατί δεν καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε.
Γιατί δεν γνωρίζουμε.
Γιατί είμαστε (σαφώς) "-ολόγοι"
Γιατί είμαστε τόσο μικροί.
Γιατί δείχνουμε τεράστια μιζέρια!
Οι ελιτίστες και αφ' υψηλού μπουρδολόγοι "ποιητές", με την αντιλαϊκή συμπεριφορά δεν θα νοιώσουνε, δεν θα αγγίξουνε και ευτυχώς δεν θα λερώσουνε, ποτέ τη λαϊκή δημιουργία
Δεν θα καταλάβουνε ποτέ "πού πάνε τα τέσσερα" (Και δεν μπορούν και να τα πάνε τα έρμα εκεί που θέλουν αυτοί)
Δεν θα μάθουνε ποτέ να είναι αντικειμενικοί, συνετοί και ψύχραιμοι (όταν κινδυνεύει η αυθεντία τους).
Δεν θα κατανοήσουνε ποτέ τι είναι το ρεμπέτικο (γιατί δεν είναι λαϊκοί άνθρωποι)!

Γιατί δεν καταλαβαίνουνε τι ακούνε (ή ακούνε ότι θέλουνε...)
Γιατί δεν γνωρίζουνε (και δεν θέλουν και να μάθουν)
Γιατί είναι (σαφώς) "-ολόγοι" (Μπουρδολόγοι είναι το κοσμιότερο που μπορώ να σκεφτώ μέρες που είναι...)
Γιατί είναι τόσο μικροί (μπροστά στα "ιερά τέρατα" της λαϊκής παράδοσης)
Γιατί δείχνουνε τεράστια μιζέρια (μπροστά και στη δόξα και στα φράγκα)

Καλό Πάσχα

Υ.Γ. Αυτό για να μην παρεξηγθώ αφορά μόνο τους "ποιητές" της κατηγορίας που αναφέρω στην πρώτη μου φράση. Όχι, φυσικά, συλλήβδην, τους ποιητές! Τώρα, νομίζω πως ο καθένας μπορεί να κατατάξει εκεί διάφορους, ανάλογα με τις προσλαμβάνουσές του...

Άβαταρ μέλους
ΑΓΓΕΛΙΚΗ

#72 Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΙΚΗ »

Ε ναι ρε παιδια, καλα τα λετε, ετσι ειναι! Δε μπορει να καταφερεται με μονη αναγνωρισμενη ιδιοτητα αυτη του ποιητη εναντιον ολων χρησιμοποιωντας μαλιστα τετοιους χαρακτηρισμους του τυπου "σαβουρα", "ελεεινη" κλπ.

Μη κοιτατε που εμεις εδω στη Θεσσαλονικη τον εχουμε λιγο πολυ συνηθισει τον Ντινο Χριστιανοπουλο να κανει παρατηρησεις και να εκφερει αυστηροτατη κριτικη προς παν επιστητο, ιδιως τη μουσικη. Εμενα πια μου φαινεται γραφικος και δε παιρνω σοβαρα τις δηκτικες του εκφρασεις, οπως και εχω δει οτι κανουν και ολοι οσοι τις υφιστανται. Αλλα πώς να μην αντιδρασει ο Αλκης που εχει φαει τρεις δεκαετιες πανω στο ρεμπετικο παλκο και η μονη μουσικη που αγαπα και υπηρετησε ειναι το ρεμπετικο; Ή ο Σωτηρης, ή ο Ντουζενης; Στο κατω κατω ειναι μουσικοι οι ανθρωποι, ενα παραπανω λογο εχουν και εχουν συνειδητα επιλεξει το ρεμπετικο κι οχι κατι αλλο.

Μην εχεις λοιπον την αξιωση Sari_Kiz (συμπατριωτης μου εισαι, αληθεια; ) να δειξουν ολοι την επιείκεια, τη συγκαταβαση και -γιατι οχι;- την ανοχη που δειχνουμε στον Ντινο Χριστιανοπουλο εμεις που τον γνωριζουμε. Ειναι απολυτως αναμενομενες ολες οι, δικαιες κατα τη γνωμη μου, αντιδρασεις.

Άβαταρ μέλους
ntouzenis

#73 Δημοσίευση από ntouzenis »

Να κανω και μια διευκρίνιση οσον αφορα τον "αγωνα" που λεω πιο πανω.
Δεν προκειται ασφαλως για κανενα οργανωμενο αγωνα ή προσπαθεια να καθιερωσουμε κατι, αλλα μιλαω για την προσπαθεια οσων ασχολουνται με το να παιζουν ρεμπετικα τοσα χρονια, μεσα απο τα μαγαζια, τους δυστροπους μαγαζατορες, καποιους κολημενους θαμωνες, επαμφοτεριζοντες κομητες στο χωρο, σκυλοτσιφτεταλαδες και λοιπους μπερδεμενους και οτιδηποτε περιεργο μπορει να συναντησει κανεις στα παλκα που δε λεγονται σε 5 γραμμες ...
Εκτος αυτου την επιμονή και την προτιμηση στο ρεμπετικο κοντρα στις οποιες αλλες προτασεις ή "ευκαιρίες" που τελικα διαμορφωσαν και διαμορφωνουν ενα γενικοτερο κλιμα ... Οι Γλυκεριες, οι Νταλαρες κλπ δεν θα ειχαν καμμια καψουρα προς το ρεμπετικο αν καποιοι φανατικοι δεν συνεχιζαν να παιζουν και να μαζευουν κοσμο γυρω απο το ρεμπετικο.

Καποια στιγμη να λεγονται κι αυτα γιατι στο τελος θα μεινουν μονο 2-3 να κοκορευονται για τα παντα* ... και τοτε θα ειναι αργα πια να πουμε το "αϊ σ..." (δε λεγεται μερα που ειναι)
* "τα πάντα όλα" που λέει κι ο Αλέφαντος ...

Οσο για το πως εγω ψυλλιαστηκα το ρεμπετικο, ακουγωντας Ξηνταρη, Καλαφατη και τις 3 κασετες του Ασιμου με τα πρωτα τραγουδια του Μαρκου που δεν ειχαν κυκλοφορησει απο εταιρειες τοτε ακομα ... και ακομα τις εχω !!! Ο Πετροπουλος ηρθε μετεπειτα ...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”