Τραγούδια της ξενιτειάς

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Αβρααμ

Re: Τραγούδια της ξενιτειάς

#43 Δημοσίευση από Αβρααμ »

Ακομα γελαω βρε παιδια...Ρωτας καποια φορα μια ερωτηση και λαβαινεις ενα σιφουνα γι'απαντηση και πραγματικα τα χανεις...Παντως ονομα και πραμα ο fakk με τη μεταφορικη σημασια του εγγλεζικου οταν σου'ρχεται κατι ξεφνικο! Αλλα μη ξεχναμε ειναι και παθων οπως κι εγω...και τον καταλαβαινω...Δεν απομενει ν'αναφωναξουμε ολοι μαζι... Ζητω ο Fakk!

Άβαταρ μέλους
Αβρααμ

#44 Δημοσίευση από Αβρααμ »

Παιδια γεια σας...με καθε επιφυλαξη...δε το ξαναψαχνετε το τραγουδι αυτο...δεν μπορω να καταλαβω πως το σιγοτραγουδουσε η μανα μου σαν ημουν πιτσιρικος...και τα'χω τα χρονακια μου...μηπως ειναι ανασκευασμενο;
Αξιος και συναμα αγαπημενος μου ο ΛΠ αλλα μπορει κι αυτος με την σειρα του λογω καταγωγης να το ακουσε απο πιο παληα....Οχι βεβαια οτι αλλαζει κατι...αλλα καλα ειναι να ξερουμε και να τιμαμε ακομα και τους Αγνωστους!

Sari_Kiz

#45 Δημοσίευση από Sari_Kiz »

max έγραψε:Παιδιά για ένα τραγούδι με στίχους

Θέλω το γιο μου το Ανεστάκι
που ‘ναι στη ξενιτιά
αχ το μικρό μου καπετανάκι
που δε μου γράφει πια

τι πληροφορίες έχουμε ; Υπάρχει και σε εκτέλεση παλιότερη από τη Χαρούλα Αλεξίου ή είναι σχετικά πρόσφατο ;
ntouzenis έγραψε:Ειναι προσφατο
των Νικου Τατση, Λευτερη Παπαδοπουλου
Όχι και πρόσφατο. Του 1977 είναι ! :lol: :lol:
Είναι από τον διπλό δίσκο με τα υπέροχα 24 τραγούδια (Χάρις Αλεξίου: 24 τραγούδια | MINOS-EMI, 1977).
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε από τον Μάιο του ’77 και τελείωσε τον Οκτώβριο του ’77. Κυκλοφόρησε το Νοέμβρη του 1977 κι έγινε πλατινένιος (100.000 πωλήσεις). Στιχουργικά, τη μερίδα του λέοντος, την έχει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Το «Το Ανεστάκι», το «Τι γλυκό να σ’ αγαπούν», το «Χρόνια χελιδόνια» και τα ρεμπέτικα-δημοτικά, «Μανταλιώ και Μανταλένα», «Ούζο όταν πιεις (Δική μου είναι η Ελλάς)» ήταν από τα τραγούδια που ξεχώρισαν από το δίσκο.

Το Ανεστάκι
Μουσική: Νίκος Τάτσης
Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Χαρούλα Αλεξίου

Δεν θέλω εγώ παινέματα
παρηγοριές και ψέματα
δεν θέλω εγώ παινέματα
να γιατροπορευτώ.

Θέλω το γιο μου το Ανεστάκι
που΄ναι στη ξενιτιά
αχ! το μικρό μου καπετανάκι
που δε μου γράφει πια.