ΠΕΡΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ......!!
- Alcibiadis
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Το θέμα "πολιτικη και ρεμπέτικο¨" είναι τεράστιο και θέλει άλλο πόστ!
Θα μου θυμίσετε το 1974 (στα πηγαδάκια της Ομονοίας) που ξεκινάγαμε απ τον Βενιζέλο και σε 3 λεπτα καταλήγαμε στη κριτική του Σουσλώφ στο Μαοικό καθεστως!!!
Να τα βγάλουμε τα μουστάκια μας ναι!!! Οσες φορέ θές!!
ΑΛΛΑ ΜΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕ ΙΣΙΔΩΡΕ!!!
http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com
Είναι απλώς έκφραση της παραδοσιακής κοσμαντίληψης του λαού μας σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος (και ποτέ «το άτομο») δεν νοείται ξεκομμένος από τους γύρω του.
- Alcibiadis
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
issipap έγραψε:συνοψίζω:
η αισθητική του λαϊκού τραγουδιού και δη του ρεμπέτικου, είναι αισθητική "από τα κάτω", όχι από τους κυβερνώντες και τα υπουργεία τους. Επομένως, αυτοί που καλούνται να τη διαφυλάξουν, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Μακρυά από την τηλεόραση, μακρυά από τα κέντρα διασκέδασης με τα πιάτα (αν και πέρασε κι αυτή η μόδα εδώ και 20 χρόνια!) και τις φτωχές λουλουδούδες (αυτές νομίζω κρατάνε σταθερά.)
Είναι αντίφαση λοιπόν κατ εμέ, να ζητάμε πχ από το υπουργείον "παιδείας," να αναλάβει οποιαδήποτε δράση για τη διάσωση και την διάδοση κτλ.
Όσο νωρίτερα καταλάβουμε ότι άλλο αυτοί και άλλο εμείς, τόσο το καλύτερο.
issipap έγραψε:συνοψίζω:
η αισθητική του λαϊκού τραγουδιού και δη του ρεμπέτικου, είναι αισθητική "από τα κάτω", όχι από τους κυβερνώντες και τα υπουργεία τους. Επομένως, αυτοί που καλούνται να τη διαφυλάξουν, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Μακρυά από την τηλεόραση, μακρυά από τα κέντρα διασκέδασης με τα πιάτα (αν και πέρασε κι αυτή η μόδα εδώ και 20 χρόνια!) και τις φτωχές λουλουδούδες (αυτές νομίζω κρατάνε σταθερά.)
Είναι αντίφαση λοιπόν κατ εμέ, να ζητάμε πχ από το υπουργείον "παιδείας," να αναλάβει οποιαδήποτε δράση για τη διάσωση και την διάδοση κτλ.
Όσο νωρίτερα καταλάβουμε ότι άλλο αυτοί και άλλο εμείς, τόσο το καλύτερο.
Τη σειρά το "ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ" ,τις αξιολογότατες εκπομπές του Πάνου Σαββόπουλου (που αντικατέστησε ο Φέρης),και μια σειρά απο άλλες εκπομπές που εμένα προσωπικά δεν με "χαλάσανε" απ τη τηλεόραση τις είδα!
Αν ισχύει και για το ράδιο αυτό που λές τότε θα έπρεπε να μη ακούσω ποτέ τις εκπομπές του Πάνου Γεραμάνη!! Ούτε να βάζω τον 902 που όλο το βραδυ έχει λαικό τραγούδι!Επιμένεις λοιπόν να πετάξω ράδιο και τηλεόραση στα σκουπίδια;;
http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com