ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ
-
-
-
"Σέρβικος χορός" του Χατζηχρήστου, ηχογραφήθηκε το 1940 στην Parlophone, με κωδικό 74048.
Ιδέα για το ποιοί παίζουνε. Αλλά και ποιοί μπορεί νάναι, εκτός από τον Χατζηχρήστο;Κανάς Μάρκος και κανάς Χιώτης στο μπουζούκι, κανάς Καρίπης ή κανάς Χρυσίνης στην κιθαρα κλπ.
Το τεύχος με την δισκογραφία του Χατζηχρήστου είναι το 4ο.
Καλά αυτός ο άνθρωπος γραμμοφώνησε μόνο 80 τραγούδια, που δεν είναι και τόσα πολλά. Μέχρι τώρα όμως, εγώ, δεν έχω βρεί ούτε ένα, ούτε ένα που νάναι για να το προσπεράσεις.
Αυτό κι αν είναι αλήθεια! Απο τους κορυφαίους συνθέτες, όπως φαίνεται και σ΄αυτό το οργανικό. Και ξεχασμένος απο τους συλλέκτες σε επανεκδόσεις σε CD! (Αυτο το "ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ - ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ ΙΙ" ποιός το 'χει άραγε αντικρίσει ποτέ;.....)Ποσειδώνας έγραψε:Φίλε Εύκαιρε
Καλά αυτός ο άνθρωπος γραμμοφώνησε μόνο 80 τραγούδια, που δεν είναι και τόσα πολλά. Μέχρι τώρα όμως, εγώ, δεν έχω βρεί ούτε ένα, ούτε ένα που νάναι για να το προσπεράσεις.
Πάντως για το παίξιμο, δεν νομίζω για συμμετοχή Μάρκου....αυτα τα συγχορδιακά κολπακια πιο πολύ Τσιτσάνη μου θυμίζουν (αν και παίζει πολύ ευθεία).(Πάντως ξέρω οτι το έπαιζε ο Τσιτσάνης στα πάλκα - λίγο διαφορετικά βέβαια, πιο "τσιτσανικά", το 'χω ακούσει απο συγχρονους μπουζουξήδες)
Δεν ξέρω ....πάντως είναι κομματάρα!
(ΛΑΘΟΣ περί Τσιτσάνη! Εννοούσα το άλλο οργανικό του Χατζηχρήστου, "Αλέγκρο" που ανέβασε ο Γιαννάκης (Yiannaki).