Νέο blog για το Στέλιο Καζαντζίδη

"Κονσούλτο"
Μήνυμα
Συγγραφέας
LIAS
More than 100 posts user

#8 Δημοσίευση από LIAS »

antartis έγραψε:...Δε σημαίνει ότι επειδή αγαπάμε τον Καζαντζίδη και ότι εξέφρασε θα ανεχτούμε ότι συμβαίνει με αναφορά σε αυτόν...
Έτσι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα.
Από ότι έχω μέχρι στιγμής δει και ακούσει για τον Στελάρα, δεν συμβαίνει έτσι... δυστυχώς. Για αυτόν τον λόγο αμφισβήτησα την δημοσκόπηση.

antartis

#9 Δημοσίευση από antartis »

Πάντως τα αποτελέσματα έως τώρα του γκάλοπ, είναι αναμενόμενα. Οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Για αυτούς που ξέρουν κάτι παραπάνω για το Στέλιο το αφιέρωμα της βάσως δεν προσφέρει κάτι. Ας αναλογιστούμε όμως πόσοι ξερουν απλά δυο τρία τραγούδια...

antartis

#10 Δημοσίευση από antartis »

Για τη νέα ψηφοφορία που έβαλαν τι λέτε;

pertouli

#11 Δημοσίευση από pertouli »

Επισκεπτηκα το blog αρκετες φορές απο τη δημιουργία του και μπορώ να πώ πως είναι μια καλή και προσεγμένη δουλειά άξια του καλλιτέχνη σε τέτοιο επίπεδο.Είναι αφελές πιστευω να σχολιάζουμε τη δημοσκόπιση από τη στιγμή που έχει τόση θεματολογία για να τεθεί υπο συζήτηση.Θα συμφωνήσω με το φίλο αντάρτη στο πως δημιουργούνται τα υπόλοιπα blogs ή ιστοσελίδες καθως και το σκοπό δημιουργίας τους, σας το λέω αυτό από τη σκοπια του θαυμαστή του Στέλιου του λαικού και ρεμπέτικου τραγουδιου και της παραδοσιακής μουσικής.Φυσικά και υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι και πολύ καλοί τραγουδιστές(τεράστιες φωνές όπως Παγιουμτζης, Ρούκουνας, Καβουρας κ.α.) αλλα κανενας δεν κατορθωσέ να φτασει το μεγαλείο της φωνής και της καλλιτεχνικής αξίας του Στέλιου.

Άβαταρ μέλους
τσιπουρακης

#12 Δημοσίευση από τσιπουρακης »

μεγαλη φωνη που ομως κατα τη γνωμημου πηρε λαθος μονοπατι....τον εχω ακουσει σε ρεμπετικο ηταν φοβερος....οταν οκαζαντζιδης ηταν στις δοξες στου μπηκαν κατι αγριομαγκες στο μαγαζι κ του παν να σταματησει γιατι τους επαιρνε τις δουλειες!ο Παπαιωαννου ομως ,που τον σεβονταν ολοι,τον εσωσε!εσπασε ενα ποτηρι στο δικο του το κεφαλι κ μες στα αιματα ειπε..χτυπηστε εμενα!τοσο καιρο μου δινε ψωμι ο καζαντζιδης!(τις πληροφοριες αυτεσ τις εδωσε ο ιδιος ο παπαιωαννου,του οποιου οι ΒΑΛΙΤΣΕΣ καθιερωσαν τον στελιο)οποτε,πιστευω οτιοι πολλοι θαυμαστες του καζαντζιδη ωφειλουν ενα μπραβο στο συνθετη γιαννη παπωαννου
μπεκας

Άβαταρ μέλους
Peiraiotis

#13 Δημοσίευση από Peiraiotis »

τσιπουρακης έγραψε:μεγαλη φωνη που ομως κατα τη γνωμημου πηρε λαθος μονοπατι....τον εχω ακουσει σε ρεμπετικο ηταν φοβερος....
Μια χαρά μονοπάτι πήρε ...
ΦΟΒΕΡΟΣ ήταν σε ότι κι αν τραγούδησε ! Δημοτικά, ρεμπέτικα, λαικά, ανατολίτικα, "έντεχνα", ΣΕ ΟΛΑ !
Η αφήγηση του Άκη Πάνου για την πρώτη φορά που είδε τον Στέλιο από κοντά ..."λέει" πολλά !
"Ο Καζαντζίδης τραγουδούσε στον "Αστέρα" στα Γερμανικά της Κοκκινιάς. Είχα ακούσει γι αυτόν αλλά δεν τον είχα δεί ποτέ από κοντά. Ένα βράδυ ο Νίκος Μουρκάκος με πήρε να πάμε να τον ακούσουμε. Μπήκαμε στο μαγαζί. Φίσκα! Το αδιαχώρητο! Και σιγή, απόλυτη σιωπή! Ο Στέλιος έλεγε το "Μα κανένας δε μου φταίει για το χάλι μου". Ένας τύπος χορεύει ζειμπέκικο με ένα γυάλινο ποτήρι καρφωμένο στο κούτελο. Τα αίματα τρέχουνε ποτάμι.
Είπα μέσα μου, ότι αν αυτός τώρα ξεκινήσει πεζός, τραγουδώντας με την κιθάρα και πάει μέχρι το Σύνταγμα, με τον κόσμο που θα έχει μαζέψει πίσω του ρίχνει την κυβέρνηση!"
...για να σ' ακούσει μια ψυχή που σε καταλαβαίνει.

mpletsas
More than 150 posts user.

#14 Δημοσίευση από mpletsas »

Το ότι ήταν καλός σε ό,τι είδος κι αν τραγούδησε (ελέω φωνής) δεν αλλάζει το γεγονός ότι κατά κόρον τραγούδησε «ινδικά», «λαϊκο-λαϊκά» (ελλείψει όρου πιό δόκιμου) κλπ. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο! Εκεί αναφερότανε πιστεύω ο θαμώνας Τσιπουράκης, λέγοντας «λάθος μονοπάτι» (προφανώς δεν γουστάρει το είδος ενώ εσύ το γουστάρεις).

Επ'ευκαιρία (χωρίς να έχω διαπιστώσει κανα δείγμα τέτοιο στην μέχρι τώρα συζήτηση, άρα ίσως είμαι εκτός θέματος), θα ήθελα να παρατηρήσω ότι αδικεί τον μακαρίτη, ο «ταλεμπανισμός» πολλών θαυμαστών του. Το διακατέχεται κάποιος από αγάπη και θαυμασμό δεν (θα έπρεπε να) σημαίνει λιβάνισμα μέχρι... λιποθυμίας και αδυναμία κριτικής προσέγγισης. Φυσικά, το ίδιο πράγμα με ενοχλεί όταν συμβαίνει (σε μικρότερη ασφαλώς έκταση), με φυσιογνωμίες του (καθαυτό) ρεμπέτικου (Μάρκο, Τσιτσάνη κλπ).

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”