4χορδο

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την κατασκευή ενός οργάνου. Πού μπορούμε να βρούμε μουσικά όργανα.
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
stravoxylo
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 24 Ιουν 2008 10:21 pm
Τοποθεσία: Λαρισα

4χορδο

#1 Δημοσίευση από stravoxylo »

Γεια σε ολους και καλο ξημερωμα να εχετε.. Θ ελω να κανω μια ερωτηση για το αν μπορω εγω ως μη επαγγελματιας να επεμβω στο μανικι του 4χορδου και να το σμιλεψω ετσι ωστε να λεπτυνει οπως το 3χορδο , χωρις ομως να αλλαχτει το μανικι και η ταστιερα. Εχω ενα 4χορδο με πολυ χοντρο μανικι (οχι κανενα σπουδαιο οργανο) αλλα επειδη μ' αυτο ξεκινησα , δεν θελω να το πεταξω. Αν καποιος γνωριζει κατι, καθε απαντηση του ευπροσδεκτη. Ευχαριστω..

Άβαταρ μέλους
Dreamlander
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 284
Εγγραφή: 11 Απρ 2006 02:50 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο

#2 Δημοσίευση από Dreamlander »

Αν κατάλαβα καλά αγάπητε stravoxylo θέλεις να μετατρέψεις το τετράχορδο σου σε τρίχορδο. Γίνεται μεν αλλά δεν είναι απλά τα πράγματα δε.

Επιχείρησα να κάνω ακριβώς το ίδιο το 1993. Τα κατάφερα. Την περισσότερη εργασία την έκανε ο πατέρας μου βέβαια μιας και ήξερε άριστα από ξύλα καθ' ότι επιπλοποιός. Η δουλειά έγινε βήμα - βήμα και κάτω από τις οδηγίες του γνωστού οργανοποιού Παναγιώτη Καφετζόπουλου.

Από το αρχικό μπουζούκι το μόνο που κρατήσαμε τελικά ήταν το σκάφος. Και αυτό γιατί, επειδή ακριβώς ήταν ένα φτηνιάρικο τετράχορδο, κάθε φορά που ξήλωναμε κάτι εκτιμούσαμε πως θα μπορούσαμε να το φτιαξουμε καλύτερο απ' ότι να κρατούσαμε το παλιο. Κι έτσι ούτε λίγο ούτε πολύ φτιάξαμε ένα μπουζούκι από την αρχή. Πάντως είναι πάρα πολυ καλό όργανο για ερασιτεχνική κατασκευή.

Το μανίκι δεν είναι ανεξαρτητο τμήμα ώστε να το τροποποιήσεις εύκολα. Ενώνεται με το σκάφος από τη μία και με την κλειδιέρα από την άλλη οπότε θα χρειαστει να τροποποιήσεις και αυτά τα δύο σημεία ένωσης.

Αν τελικά το αποτολμήσεις σου εύχομαι καλή επιτυχία
Για να γνωρίσεις κάπως καλύτερα μια γυναίκα δυστυχώς θα πρέπει πρώτα να την αγαπήσεις.

Άβαταρ μέλους
stravoxylo
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 24 Ιουν 2008 10:21 pm
Τοποθεσία: Λαρισα

4χορδο

#3 Δημοσίευση από stravoxylo »

Kατατοπιστικοτατος.....Σ'ευχαριστω φιλε dreamlander..

Απάντηση

Επιστροφή σε “Κατασκευαστές”