Ακης Πανου - Θεε μου ΜεγαλοΔυναμε
- ntouzenis
- More than 150 posts user.
Η μπαλλαντα επικρατησε κυριως απο τη δεκαετια του ΄60 και μετα να χρησιμοποιειται σαν ορος, με πρωτους εκπροσωπους τους εκ δυσεως τραγουδισταδες με την κιθαρα και τα μονοφωνα συνηθως τραγουδια, οπως ο Ντυλαν, Μπαεζ κλπ εως τα χορωδιακα των Simon Garfunkel κλπ και στην πορεια πηρε η μπαλλα τα τραγουδια των εντεχνων Ελληνων συνθετων με χαμηλη ακουστικη ενω αρχικα ηταν συνυφασμενη εν πολλοις και με το λεγομενο "Νεο κυμα". Στην πορεια οριοθετησε μεγαλυτερο ογκο τραγουδιων και ενορχηστρώσεων και σημερα ο ορος σιγουρα -καλως ή κακως- εχει ευρυτερη εννοια !
Το περι ου ο λόγος κατατασσω ασφαλως στα κανταδορικα αν προκειται για τη γνωστη εκτελεση. Αν παιχτει σαν ζειμπεκικο ειναι ενα καθαρο ζειμπεκακι ρεμπετικο αρκετα ... δεν το λες κανταδα ...
Περιπτωση ρεμπετικου-μπαλλαντα ειναι η διασκευη του "Τι παραξενη κοπελλα" απο ενα συγκροτημα προσφατα ...
Σωτηρη σου εστειλα μυνημα και το τεμαχιο μαζι.
Επισης το εκανα upload στο σαϊτ
-
Re: Ακης Πανου - Θεε μου ΜεγαλοΔυναμε
- Σωτήρης
- Επικοινωνία:
αν υπήρχε "παλιότερη έκδοση του", δεν θα συζητάγαμε, ούτε θα ψάχναμε να βρούμε ποιανού είναι!
Όσον αφορά το σενάριο με δημιουργό τον Άκη Πάνου, εκός του ότι δεν μοιάζει με ΚΑΝΕΝΑ άλλο τραγούδι του Πάνου σε ύφος (τουλάχιστον στιχουργικά και φυσικά κατά τη γνώμη μου), δεν υπάρχει ηχογραφημένο από αυτόν ούτε σε στούντιο, ούτε σε ζωντανό. Εξάλλου ξέρω τόσο κόσμο που έχει παίξει με τον Άκη Πάνου ή που απλά τον παρακολουθούσε, που, τι διάβολο, κάποιος θα το θυμότανε πως είναι δικό του.
Οι φίλοι όμως που συνομολογούν πως ο Πάνου είναι ο δημιουργός, έχουν κάποιο στοιχείο που θα μας βοηθούσε; Πως το στηρίζουν; Γιατί χωρίς να θέλω να απορρίψω το ενδεχόμενο αυτό, κι ο Μπακιρτζής πριν από καιρό είχε πει πως οι στίχοι είναι του Τσάντα, αλλά όταν ζήτησα από έναν φίλο του (abastado) να τον ρωτήσει που το ξέρει, η απάντηση ήταν "Α, δεν ξέρω, μου το είπε ένας κιθαρίστας!". Όπως καταλαβαίνεις όσο δεν έχουμε έστω κι ένα ντοκουμέντο, θα ακούμε διάφορα...
Η αναζήτηση συνεχίζεται!
- Σωτήρης
- Επικοινωνία:
Re: Ακης Πανου - Θεε μου ΜεγαλοΔυναμε
Επίσης θα ήθελα να μου πεις, σε παρακαλώ, τι εκτέλεση είναι αυτή που έχεις από τον 902, ποιός τραγουδάει, αν είναι ζωντανό κ.λ.π. Ευχαριστώ πολύ!navougodonosor έγραψε:...Το εχω απο κατι αναμεταδωσεις του 902 με αφιερωματα στο Ρεμπετικο...
- Σωτήρης
- Επικοινωνία:
"με αυτο το τραγουδι παντα τελειωνε το προγραμμα στους τεκεδες"
Υπογράφει ο χρήστης "minisios".
Αυτό τώρα θα μείνει μέχρι να πάρει κάποιος την πρωτοβουλία να το διαγράψει ή θα μείνει δια παντώς και θα λέμε πως ένα τραγούδι, εξακριβωμένα της δεκαετίας '80, είναι "παραδοσιακό τεκετζήδικο"; Μήπως τελικά εκτός από τα τραγούδια, πρέπει και τα σχόλια να περνάνε από ουρά; Επίσης ο φίλος Γιώργος (ntouzenis), νομίζω πως το έστειλε για να μπεί στις ηχογραφήσεις μελών και όχι στη βάση τραγουδιών, αφού πρόκειται για ηχογράφηση του 2003!
Δεν έχω τη διάθεση να κάνω υποδείξεις, απλά προφανώς λόγω καλοκαιρινής ραστώνης, ξεφεύγουν κάποια πραγματάκια!
Να μπει «ουρά» και στο σύστημα διορθώσεων, θα ήταν πολύ μπελαλήδικο για όλους. Εξάλλου, α) υπάρχει η δυνατότητα να ελέγχεται ποιός έγραψε τί (όπως βρήκες κι εσύ ποιός πρόσθεσε το σχόλιο) και β) υπάρχει και το γουήκι, όπου κοιτάμε να συνοδεύονται όλα με παραπομπές, πηγές κλπ.